In English
Hoppa till sidans innehåll

Hittaut Skåne - Årets förnyare!

05 OKT 2022 10:17
Hittaut är orientering där man letar checkpoints och kan upptäcka nya spännande platser. Under pandemin startade Skånes Orienteringsförbund Hittaut Skåne och nu utses förbundet till Årets Förnyare av Sparbanksstiftelserna i Skåne.
  • Uppdaterad: 05 OKT 2022 10:17

- Det är superkul att bli Årets förnyare och det känns verkligen som ett kvitto på all tid vi lagt ner ideellt och på arbetet som lokala föreningar bidragit med. Detta gör att vi vill fortsätta vända oss till allmänheten, inte bara tävlingsidrottare, säger Anne Udd, ordförande i Skånes Orienteringsförbund.

Det är tredje gången priset Årets förnyare på 100 000 kronor delas ut. Priset ska lyfta fram initiativ som på ett eller annat sätt bidrar till förnyelse inom skånsk idrott och som kan inspirera fler att utveckla sin verksamhet. Utmärkelsen ska också bidra till vidare spridning i stiftelsernas verksamhetsområde. Bakom priset står Sparbanksstiftelserna i Skåne som verkar för en positiv utveckling i samhället och stödjer många projekt i föreningslivet.

Hittaut Skåne bygger på samarbeten mellan flera aktörer.Skånes Hembygdsförbund, Länsstyrelsen, Region Skåne och Naturskyddsföreningen samarbetar med Skånes Orienteringsförbund kring Hittaut Skåne. Dagens karta innehåller därför checkpoints även i naturreservat, längs cykelleder och med inslag av kultur. 2022 har 30 orienterings-, hembygds-, eller naturskyddsföreningar medverkat för att göra den skånska kartan så bra som möjligt.

- Hittaut blev ett verktyg under pandemin när folk inte kunde träffas under normala former. Att tillgängliggöra natur och spännande platser i Skåne för många samtidigt som det gynnar hälsan är en otroligt bra kombination som vi gärna vill se mer av. Det är ett projekt som är bra för Skåne men också för framtiden ur ett samhällsperspektiv. Genom Skånes Orienteringsförbund kan Hittaut bli ännu större här i länet, säger Östen Gunnarsson VD på Sparbanksstiftelsen 1826.

Skribent: Roger Klotz
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Skånes Orienteringsförbund
Roger Klotz, Kamrersvägen 35
237 34 Bjärred

Kontakt:
Tel: 0704537026
E-post: This is a mailto link

Se all info