In English
Hoppa till sidans innehåll

Lägesrapport från tävlingskommittén

21 JUN 2022 18:06
Det finns luckor i tävlingsprogrammet för 2023 - tävlingskommittén vädjar till klubbarna att arrangera tävlingar som saknas i programmet
  • Skapad: 21 JUN 2022 18:06

Tävlingskommittén är orolig över utvecklingen när det gäller de skånska klubbarnas vilja och förmåga att inför 2023 planera arrangemang av tävlingar. Det kan till viss del vara en effekt av pandemin och svårigheter att återstarta, men det är sannolikt också en effekt av den allmänna samhällsutvecklingen. Kanske behöver regelverket kring service vid tävlingar på olika nivåer ytterligare skruvas på. Återkoppla gärna till tävlingskommittén om den föreslagna tillämpningen av det nya regelverket kring service på våra tävlingar. Förslaget är sedan tidigare utskickat och biläggs här igen (klicka).

Tävlingsprogrammet för 2023 innehåller fortfarande många luckor och inga tävlingar kan godkännas förrän alla godkänns. Följande helger/arrangemang är fortfarande lediga:

  • 1-2 april. Denna helg är det Swedish League i Karlskrona, men det hade behövts arrangemang även i Skåne.
  • Påskhelgen 7-10 april. Endast arrangemang för en av dagarna är sökt i Skåne (Helsingborgs SOK). I granndistrikten finns lite spridda ansökningar varav Ronneby ligger geografiskt närmast skånegränsen. Totalt sett är det få sökta arrangemang i alla de fyra sydligaste distrikten. Inget av dessa distrikt har ett komplett ”påskpaket”, men norra Halland har ansökningar för 3 av dagarna.
  • Älgots cup, Ungdomsstafetten och U-natta. Ett stort arrangemang som kräver mycket resurser. Finns det möjlighet att några klubbar går ihop och delar på ansvaret för de olika delarna?

Frosta OK står på tur att arrangera Fyrklubbs vilket de är beredda att göra, men de har aviserat att de inte avser erbjuda vare sig speaker, barnpassning eller dusch. Tävlingskommittén kan naturligtvis bevilja dispens mot reduktion av startavgiften ifall dispensansökan skickas in. Om ingen annan arrangör anmäler sig har vi nog inget annat val. För formens skull ska det påpekas att Fyrklubbs tekniskt sett är en distriktstävling på nivå 3, men den har hittills haft både anmälningsavgift och servicenivå motsvarande nationell tävling på nivå 2.

Skribent: Roger Klotz
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Skånes Orienteringsförbund
Roger Klotz, Kamrersvägen 35
237 34 Bjärred

Kontakt:
Tel: 0704537026
E-post: This is a mailto link

Se all info