In English
Hoppa till sidans innehåll

Ungoteket Skåne 2019-2020

22 AUG 2019 12:30
Projektledaren Axel Matsson informerar
  • Skapad: 22 AUG 2019 12:30

Hej Skånes orienteringsklubbar!

Nu är det dags för en ny upplaga av Ungoteket Skåne och jag behöver er hjälp att nå ut till så många ungdomar som möjligt!

På denna länken (https://www.dropbox.com/s/bzlvsagnpab5c4a/Ungoteket%20inbjudan%20sk%C3%A5ne%2019-20.pdf?dl=0) hittar ni lite affischer och material som ni jättegärna får skriva ut och sätta upp överallt vid er klubblokal, där ni tränar eller där ni tycker att det passar bra.

Jag kommer också gärna ut till er och berättar för era ungdomar om vad Ungoteket är och varför det är en superkul grej att vara med på. Om det låter intressant är det bara att höra av sig, så hittar vi en dag som passar.

Där inne i drop-boxen finner ni också information om vad Ungoteket är för något och hur det kommer att gå till detta året. Men här är en sammanfattning i korta drag:

Ungoteket är en utbildningssatsning som vänder sig till ungdomar i åldern 14-25 år. Den består av ett antal utbildningar om orienteringens olika "delar".

Ungdomarna arbetar i team om 2-6 personer och har en mentor knuten till varje team. Vanligtvis är alla från samma klubb, men ihopslagningar är helt okej.

Efter att dessa utbildningar är genomförda får varje team komma på, planera och genomföra ett helt eget föreningsprojekt (förra året blev det bland annat kartbytestävling, lekplats-ol och läger).

Ungoteket finansieras genom att klubbarna söker medel från till exempel skåneidrotten, 5000kr. Det täcker kostnaderna för utbildningarna och eventuellt lite av föreningsprojekten.

SKOF fakturerar klubbarna efterhand som träffarna genomförs.

Vill ni veta mer om Ungoteket kan ni alltid läsa vidare här:

 Så, det var allt jag hade att bjuda på. Hoppas att ni vill hjälpa mig att sprida informationen till era ungdomar.

Är det något ni undrar över får ni hemskt gärna höra av er!

 E-post: This is a mailto link vid frågor och till https://klubb.ungoteket.se/orientering/ om man undrar mer om själva Ungoteket

Med vänlig hälsning

Axel Matsson, Projektledare Ungoteket

Skribent: Sven-Åke Granquist
Epost: This is a mailto link
Partners
 Våra partners
bagheera_eventor_30varextra_feb2021.gif
Länkar
full koll

Postadress:
Skånes Orienteringsförbund
Granquist, Falkviksvägen 8
294 35 Sölvesborg

Kontakt:
Tel: 0705130750
E-post: This is a mailto link

Se all info

Annons