In English
Hoppa till sidans innehåll

Smålands OF årsmöte

19 DEC 2018 10:32
Smålands OF höll årsmöte den 6 mars 2019 i Vrigstad. Det blev förnyat förtroende för ordföranden, Agneta Hallberg Hansson.
  • Uppdaterad: 19 DEC 2018 10:32

Vid årsmötet omvaldes Agneta Hallberg Hansson, Jönköpings OK, till ordförande. Det blev omval för Magnus Svensson, Nässjö OK, Vivianne Lindstam, SOL Tranås, och Lars-Åke Sjökvist, Värend GN. Kvarstående i styrelsen är Göran Carnander, IK Hakarpspojkarna, Annika Ericsson, Växjö, och Siv Larsson, Emmaboda Verda OK. 
Västerviks OK fick diplom och prischeck som årets Naturpassarrangör, efter att ha startat upp Hitta Ut i Västervik med stor framgång.

Lennart Sturesson, Västerviks OK tar emot diplom och blomma från Geir-Inge Folkestad, SmOF Motion/Friskvårdskommitté

Smålands OF firade 70 år under 2018 och detta uppmärksammades i samband med årsmötet. Ett antal ledamöter i Smålands OF fick motta utmärkelser för förtjänstfull ledargärning i Smålands OF.

Mötesordförande Bodil Fager Bergquist höll i klubban.
I inledningsanförande informerade Agneta Hallberg Hansson om stora framgångar för juniorerna under SM tävlingarna i Småland. Hela nio SM guld blev det för de Småländska juniorerna. Dessutom tog Sanna Fast, Eksjö, silver på Junior VM.
Vidare informerade Agneta om det omfattande utbildnings- och konferens program som genomförts i Småland under 2018.
Detta var en del som lyftes fram i verksamhetsberättelsen när Smålands Orienteringsförbund höll årsmöte i Vrigstad.
Nu ligger orienterarna i Småland i startgroparna för en ny säsong. Några löpare har redan dragit igång på tävlingar i Skåne och Halland, men i Småland blir det premiär på riktigt 7 april, när Värend GN arrangerar Pölder OL Cup.
Sedan rivstartar mästerskapssäsongen, eftersom Sydsvenska mästerskapen för ungdomar avgörs helgen efter, och en stor trupp med Smålandsungdomar åker då till Växjö för att ta hem medaljer.

Vid årsmötet informerades också om de stortävlingar som planeras i Småland den kommande femårsperioden. Under året kommer SOK Viljan att arrangera Ungdoms-SM. 2020 kommer det arrangeras två SM-tävlingar i Småland, SM Sprint i Växjö och SM Ultralång i Västervik. 2021 ska Gamleby OK medverka som arrangör vid 10MILA, Sveriges största stafettävling, som då ska avgöras i Valdemarsvik. 
2022 är det dags för en ny upplaga av O-Ringen, världens största orienteringsfest med 20.000 deltagare. Senast, 2009, var det Eksjö som var tävlingscentrum. Nu kommer tävlingen att genomföras i Oskarshamn med omnejd. Nitton föreningar från framförallt östra Småland kommer att ansvara för bra tävlingar.

Smålands OF Årsmöteshandlingar 2019
Smålands OF Verksamhetsberättelse 2018
Smålands OF Verksamhetsplan 2019

Smålands orienteringsförbund

Skribent: Kurt Svensson
Epost: Adressen Gömd

     SPONSORER

 

     Länkar

SmOF Facebook 2

 svenskOrientering_Smaland5

 


Allemansrätten LOGA

 

Postadress:
Smålands Orienteringsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress:
S:t Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 036345486
E-post: This is a mailto link

Se all info