In English
Hoppa till sidans innehåll

Smålands OF årsmöte onsdagen den 2 mars

03 MAR 2022 15:10
Smålands OF höll årsmöte den 2 mars. Det var premiär för fysiskt samt digitalt årsmöte. Det blev omval av ordförande, Lars-Åke Sjökvist, Värend GN.
  • Uppdaterad: 11 MAR 2022 14:40

Det blev ett annorlunda årsmöte då det för första gången årsmötet hölls både digitalt via zoom samt med ombud på plats i Vrigstad Wärdshus.
Vid årsmötet omvaldes Lars-Åke Sjökvist, Värend GN, till ordförande.
Nyval i styrelsen blev det av Carina Bergander, Eksjö SOK. Per Fransson, OK Njudung, valdes till ny ordförande i Tävlingskommittén efter Jan Wingstedt som valde att avgå. Även Siv Larsson, Emmaboda Verda OK avgick efter flera år ur styrelsen och som ordförande i Bredd/Motionskommittén. 

Det blev omval i styrelsen av Göran Carnander, IKHP, och Annika Ericsson, Växjö OK. Kvarstående i styrelsen är Sonny Myrefelt, Nybro OK och Vivianne Lindstam, SOL Tranås.

IKHP Huskvarna fick ta emot ett stimulanspris från Smålands OF med anledning av att det i år är 15:e gången som IKHP arrangerar Hitta Ut. Ursprunget av Hitta Ut finns i IKHP och har nu spridit sig över hela Sverige.

Mötesordförande Thomas Bolin, RF SISU Småland, höll i klubban och Vivianne Lindstam, SOL Tranås, skrev ned det som beslutades på årsmötet.

I inledningsanförandet pratade Lars-Åke Sjökvist om Covid -19 som gjorde att 2021 blev ett annorlunda år. Lars-Åke betonade de Småländska föreningarnas idérikedom och hur man anpassade träningar och tävlingar på ett förnämligt sätt trots att pandemin gjort sitt bästa för att sätta käppar i hjulet.
Hitta Ut har ökat väldigt mycket under 2021 liksom antalet närtävlingar.

Vidare informerade Lars-Åke Sjökvist om stora framgångar under 2021.
Smålands fick två juniorvärldsmästare under året, Axel Elmblad, Bredaryds SOK samt Noel Braun, Växjö OK.
SM tävlingarna blev framgångsrik för juniorerna och ungdomarna och det blev sex SM guld.
Axel Elmblad, Bredaryds SOK utsågs till Årets orienterare i Småland 2021.
Detta var en del av det som lyftes fram i verksamhetsberättelsen när Smålands Orienteringsförbund höll årsmöte.

Smålands OF styrelse hade inför årsmötet ställt en fråga till föreningarna om att ta bort medaljer på DM för DH35 och uppåt. Efter omröstning från ombuden på årsmötet blev beslutet, med knapp marginal, att det även fortsättningsvis ska delas ut medaljer på DM i alla klasser.

Smålands OF hade även ett förslag på ny differentierad årsavgift till Smålands OF. Istället för nuvarande två nivåer var det nya förslaget att införa fyra nivåer. Inbakat i detta förslag var även att ta bort subventionen av årsavgift till de föreningar som har ledamöter i SmOF styrelse och kommittéer. 
Ombuden röstade för att införa fyra nivåer av årsavgift men att behålla subventionen till de föreningar som har ledamöter i SmOF styrelse och kommittéer.
SmOF ekonomiansvarig kommer att lägga fram ett förslag inför Novemberkonferensen på årsavgifter för 2023.

Den 2-3 april genomför Svenska orienteringsförbundet Förbundsmöte och Småland har sju ombud till Förbundsmötet. Vid SmOF årsmöte tog SmOF styrelse upp ett de motioner som kommer att tas upp på det Förbundsmötet och föreningarna fick möjlighet att besluta om hur Smålands ombud ska förhålla sig på förbundsmötet.

Efter förhandlingar och information från SmOF styrelse samt kommittéer avtackades Siv Larsson, Jan Wingstedt, Lars-Gunnar Skoog, Geir-Inge Folkestad, Maria Rindstig och Anne Lindell. Vid årsmötet avtackades de för ett bra jobb.

Vid årsmötet informerades också om de stortävlingar som planeras i Småland den kommande femårsperioden. Under 2022 arrangerar OK Njudung SM för veteraner och 2024 är det dags för en ny upplaga av O-Ringen, världens största orienteringsfest med 20.000 deltagare.
Tävlingen genomförs på Smålandskusten. Arton föreningar från framförallt östra Småland kommer att ansvara för bra tävlingar.
Året efter, 2025, är det klubbarna runt Jönköping som arrangerar O-Ringen, med ett tjugotal föreningar som ansvarar för tävlingarna.
Ett år senare, 2026, är det dags för 10-mila stafetten som kommer att avgöras i Tranås. 

Dessvärre ser det mörkt ut för Smålandskavlen. Under 2022 finns det inte någon arrangör och SmOF arbetar nu för att hitta en arrangör för 2023.

Smålands OF
Styrelsen

Skribent: Kurt Svensson
E-post: Adressen Gömd

     SPONSORER

 

     Länkar

SmOF Facebook 2

 svenskOrientering_Smaland5

 


Allemansrätten LOGA

 

Postadress:
Smålands Orienteringsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress:
S:t Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 036345486
E-post: This is a mailto link

Se all info