In English
Hoppa till sidans innehåll

SM Natt

23 APR 2018 10:42
Det blev småländsk succé på flera sätt när SM-året i Småland inleddes med Natt-SM. Emil Auselius, Bredaryds SOK och Isa Envall, IKHP säkrade två guldmedaljer och Jönköpingsalliansen svarade för ett lysande arrangemang med pampig målplats inomhus.
  • Uppdaterad: 29 JUL 2018 11:05

2018 är året då Småland står värd för alla SM-disciplinerna för seniorer och juniorer. Efter att första tävlingen, Ultralång-SM, tvingades flyttas från 7 april till 4 november på grund av den sena våren, var nu Natt-SM första arrangemanget.
Och vilken kväll det blev! Härligt varm vårkväll och lysande (!) resultat i nattmörkret.
Emil Auselius, Bredaryds SOK, vann i H18 med en segermarginal på hela 2.34.

Emil Auselius, Bredaryds SOK

Isa Envall, IKHP, tog guldet i D18, utan att ens vinna klassen. Klubbkompisen, danskan Annika Simonsen, var nämligen snabbast på den 5,3 km långa banan, nära tre minuter före Isa, men Annika får inte tävla om SM-medaljer. I samma klass var för övrigt också en tredje IKHP-tjej, Sara Granstedt, på en fin åttonde plats.

Isa Envall, IKHP 


Annika Simonsen, IKHP 

Två topp-tio-placeringar fixades också av smålänningarna i seniorklasserna. Filip Ossiansson, IKHP, finfin åtta i H21 och Linnea Golsäter, Eksjö SOK, nia i D21.

Filip Ossiansson, IKHP åtta i H21


Linnea Golsäter, Eksjö SOK Nia i D21
Arrangemangsmässigt svarade Jönköpingsalliansen för en fullträff. Start strax intill skyttepaviljongen vid Ryttarns mosse och målet inomhus i Riddersbergs pampiga ridhus. En idealisk arena för den här typen av arrangemang. Banläggningen, med Johan Hansson och Krister Rosjö som ansvariga, fick också mycket beröm.

Sara Hagström, tvåa i D21 går i mål i arenan

Första helgen i juni är det nu dags igen. Då är det Sprint-SM och Sprintstafett-SM som avgörs i centrala Jönköping med centrum runt Friaredalen.

Skribent: Ola Gustafsson, Bild Kjell Holmkvist
Epost: Adressen Gömd

     SPONSORER

 

     Länkar

SmOF Facebook 2

 svenskOrientering_Smaland5

 


Allemansrätten LOGA

 

Postadress:
Smålands Orienteringsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress:
S:t Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 036345486
E-post: This is a mailto link

Se all info