In English
Hoppa till sidans innehåll

SmOF årsmöte 26 februari - Lars-Åke ny ordförande

27 FEB 2020 14:25
Smålands OF höll årsmöte den 26 februari 2020 i Vrigstad. Det blev av nyval av ordförande, Lars-Åke Sjökvist, Värend GN.
  • Uppdaterad: 27 FEB 2020 14:29

Vid årsmötet nyvaldes Lars-Åke Sjökvist, Värend GN, till ordförande. Nyval blev det även av Sonny Myrefelt, Kalmar OK. Kvarstående i styrelsen är Magnus Svensson, Nässjö OK, Vivianne Lindstam, SOL Tranås. Det blev omval för Göran Carnander, IKHP, Annika Ericsson, Växjö, och Siv Larsson, Emmaboda Verda OK. 
Kalmar Turfförening fick diplom och prischeck för årets Motionsaktivitet, efter att ha nått framgång med den digitala plattformen Turf och integreringen med skola samt motionsorientering.

Ulf Ericsson, Kalmar Turfförening tar emot diplom från Siv Larsson, SmOF Bredd/Motionskommitté

Smålands OF delade ut ett antal förtjänsttecken till aktiva i samband med årsmötet. Göran Carnander, Smålands OF fick motta utmärkelser för förtjänstfull ledargärning i Smålands OF.Mötesordförande Åke Johansson, Tenhults SOK, höll i klubban och Vivianne Lindstam, SOL Tranås, skrev ned det som beslutades på årsmötet.

I inledningsanförandet informerade Agneta Hallberg Hansson om stora framgångar för juniorerna under SM tävlingarna i Småland. Hela 14 SM guld blev det för de Småländska juniorerna och dessutom blev Isa Envall, IKHP världsmästarinna på Junior-VM. För denna framgång utsågs hon till Årets orienterare i Småland 2019. Dessutom tog Sanna Fast, Eksjö, silver på SM Lång i seniorklass, första medaljen för en småländsk senior på 19 år.
Vidare informerade Agneta om aktuelle händelser som genomförts i Småland under 2019.
Detta var en del som lyftes fram i verksamhetsberättelsen när Smålands Orienteringsförbund höll årsmöte i Vrigstad.

I mars genomför Svenska orienteringsförbundet Förbundsmöte och Småland har sju ombud till Förbundsmötet. Vid SmOF årsmöte gjordes en genomlysning av de motioner och förslag som lämnats in till Förbundsmötet där bl a Smålands OF har lämnat in en motion om ersättning från Svenska orienteringsförbundet till de distrikt som arrangerar O-Ringen.

Göran Svensson gav en lägesorientering om arbete med O-Ringen 2022 och Jan Wingstedt och Ulf Ericsson informerade om kartprojekt som Bredd/Motionskommittén planerar.

Agneta Hallberg Hansson avtackas av Göran Carnander efter att ha varit ordförande i Smålands OF i åtta år

Per Fransson har varit ordförande i Tävlingskommittén sedan 2015 och även varit med i SmOF styrelse 2017-18. Här avtackas han av Göran Carnander.

Klas-Erik Sturesson och Ros-Marie Karlsson har suttit i valberdningen sedan 2016 resp 2015. Vid årsmötet avtackades de för ett bra jobb.
Dessutom avtackades Matti Envall som efter fyra år lämnade Ungdom/Juniorkommitten.

Nu ligger orienterarna i Småland i startgroparna för en ny säsong. Några löpare drag igång på tävlingar i Skåne till helgen, men i Småland blir det premiär på riktigt 4 april, när Västerviks OK först genomför SM Ultralång den 4 april och sedan DM Sprint den 5 april.

Sedan rivstartar mästerskapssäsongen, eftersom Sydsvenska mästerskapen för ungdomar avgörs i mitten på april, då en stor trupp med Smålandsungdomar åker då till Halmstad för att ta hem medaljer.

Vid årsmötet informerades också om de stortävlingar som planeras i Småland den kommande femårsperioden. Under året kommer det arrangeras två SM-tävlingar i Småland, SM Ultralång i Västervik och SM Sprint i Växjö. 2021 ska Gamleby OK medverka som arrangör vid 10MILA, Sveriges största stafettävling, som då ska avgöras i Valdemarsvik. 
2022 är det dags för en ny upplaga av O-Ringen, världens största orienteringsfest med 20.000 deltagare. Tävlingen att genomföras i Oskarshamn med omnejd. Nitton föreningar från framförallt östra Småland kommer att ansvara för bra tävlingar. Året efter är det klubbarna runt Jönköping som arrangerar O-Ringen, med ett tjugotal föreningar som ansvarar för tävlingarna. Ett par år senare, 2025, är det dags för 10-mila stafetten att avgöras i Tranås. 

SmOF Verksamhetsberättelse 2019

SmOF Vision-Verksamhetsplan 2020 inkl budget

Smålands OF

Skribent: Kurt Svensson
Epost: Adressen Gömd

     SPONSORER

 

     Länkar

SmOF Facebook 2

 svenskOrientering_Smaland5

 


Allemansrätten LOGA

 

Postadress:
Smålands Orienteringsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress:
S:t Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 036345486
E-post: This is a mailto link

Se all info