In English
Hoppa till sidans innehåll

SmOF årsmöte 3 mars 2021

04 MAR 2021 18:00
Smålands OF höll årsmöte den 3 mars. Det var premiär för digitalt årsmöte då årsmötet genomfördes via zoom. Det blev omval av ordförande, Lars-Åke Sjökvist, Värend GN.
  • Uppdaterad: 04 MAR 2021 18:06

Det blev ett annorlunda årsmöte då det för första gången hölls helt digitalt via zoom.
Två ledamöter ur styrelsen, Lars-Åke Sjökvist och Göran Carnander samt ordf i valberedningen, Stefan Elmkvist, hade samlats i RF SISU Smålands konferenslokal där de ledde årsmötet med hjälp av RF SISU Småland konsulenter, Kim Lagerkvist samt Linda Odqvist och Kurt Svensson på SmOF kansli.

Vid årsmötet omvaldes Lars-Åke Sjökvist, Värend GN, till ordförande.
Nyval i styrelsen blev det av Anna Ekbring, Kexholms SK som även går in som ny ordförande i Tävlingskommittén efter Magnus Svensson som efter många år valde att avgå. SmOF tackar Magnus för sitt gedigna arbete i styrelsen och kommittén. Magnus kommer att vara kvar som tävlingsplanerare i Småland, en post han haft ett antal år.

Det blev omval av Sonny Myrefelt, Nybro OK och Vivianne Lindstam, SOL Tranås, Kvarstående i styrelsen är Göran Carnander, IKHP, Annika Ericsson, Växjö OK och Siv Larsson, Emmaboda Verda OK. 

SOL Tranås blev utsedda för Årets Motionsaktivitet med motiveringen;
”För att i Coronatider lockat många att motionera och med kartans hjälp hittat stadens gömda sevärdheter”
De kommer få diplom och prischeck för Årets Motionsaktivitet.

Mötesordförande Jovan Skundric, Småland-Blekinge Basketbollförbund, höll i klubban och Vivianne Lindstam, SOL Tranås, skrev ned det som beslutades på årsmötet.

I inledningsanförandet pratade Lars-Åke Sjökvist om Covid -19 som gjorde att 2020 blev ett annorlunda år. Lars-Åke betonade de Småländska föreningarnas idérikedom och hur man anpassade träningar och tävlingar på ett förnämligt sätt trots att pandemin gjort sitt bästa för att sätta käppar i hjulet.
Naturpass och Hitta Ut har ökat väldigt mycket under 2020 liksom antalet närtävlingar.

Vidare informerade Lars-Åke Sjökvist om stora framgångar under SM tävlingarna, Sanna Fasth, Eksjö SOK vann damseniorklassen på SM Lång och för juniorerna och ungdomarna blev det sex SM guld.
Axel Elmblad, Bredaryds SOK utsågs till Årets orienterare i Småland 2020 efter dubbla SM guls.
Detta var en del av det som lyftes fram i verksamhetsberättelsen när Smålands Orienteringsförbund höll årsmöte.

Den 20 mars genomför Svenska orienteringsförbundet Extra Förbundsmöte och Småland har sju ombud till Förbundsmötet. Vid SmOF årsmöte tog SmOF styrelse upp ett par förslag som kommer att tas upp på det extra Förbundsmötet, ”Åldersbundna klasser” liksom ”Likvärdigt tävlingsupplägg”

Efter förhandlingar och information från SmOF styrelse samt kommittéer avtackades Magnus Svensson, Tävlingskommittén, Anders Pettersson, Bredd/Motionskommittén samt Stefan Elmkvist och Lena Runesson, från SmOF valberedning.
Vid årsmötet avtackades de för ett bra jobb.

Vid årsmötet informerades också om de stortävlingar som planeras i Småland den kommande femårsperioden. Under 2021 kommer det arrangeras SM-tävling i Småland, SM Ultralång i Västervik
2022 arrangerar OK Njudung SM för veteraner och 2023 är det dags för en ny upplaga av O-Ringen, världens största orienteringsfest med 20.000 deltagare.
Tävlingen genomförs på Smålandskusten. Arton föreningar från framförallt östra Småland kommer att ansvara för bra tävlingar.
Året efter, 2024, är det klubbarna runt Jönköping som arrangerar O-Ringen, med ett tjugotal föreningar som ansvarar för tävlingarna.
Ett år senare, 2025, är det dags för 10-mila stafetten som kommer att avgöras i Tranås. 

Årsmötesprotokoll 2021

Smålands OF

Skribent: Kurt Svensson
E-post: Adressen Gömd

     SPONSORER

 

     Länkar

SmOF Facebook 2

 svenskOrientering_Smaland5

 


Allemansrätten LOGA

 

Postadress:
Smålands Orienteringsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress:
S:t Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 036345486
E-post: This is a mailto link

Se all info