In English
Hoppa till sidans innehåll

SmOF årsmöte 7 mars

08 MAR 2018 11:38
Smålands OF höll årsmöte den 7 mars 2018 i Vrigstad. Det blev förnyat förtroende för ordföranden, Agneta Hallberg Hansson.
  • Uppdaterad: 29 JUL 2018 11:05

Vid årsmötet omvaldes Agneta Hallberg Hansson, Jönköpings OK, till ordförande. Annika Eriksson, Växjö OK och Magnus Svensson, Nässjö OK nyvaldes i styrelsen.
Det blev omval för Göran Carnander, IK Hakarpspojkarna, och Siv Larsson, Emmaboda Verda OK. Kvarstående i styrelsen är Vivianne Lindstam, SOL Tranås, och Lars-Åke Sjökvist, Värend GN.
SOK Viljan fick mottaga diplom och prischeck som årets Naturpassarrangör, efter att ha startat upp Hitta Ut i Oskarshamn med över tusen deltagare och 12 000 besökta checkpoints.
Arne Svensson, Vetlanda, avtackades efter många års sponsring av Smålands OF ungdomscup.
Mötesordförande Bodil Fager Bergquist höll i klubban och bland många punkter var det beslut av de motioner och förslag som lämnats in till SOFT förbundsmöte som upptog åhörarnas intresse.

Nu ligger orienterarna i Småland i startgroparna för en ny säsong. Några löpare har redan dragit igång på tävlingar i Skåne, men i Småland blir det premiär på riktigt 2 april, när SOK Aneby arrangerar.
Samtidigt rivstartar mästerskapssäsongen, eftersom Sydsvenska mästerskapen för ungdomar avgörs första helgen i april, och en stor trupp med Smålandsungdomar åker då till Karlskrona för att ta hem medaljer.

Samma helg genomför Jönköpings OL-allians SM Ultralång i byn Rupphult utanför Huskvarna.

I inledningsanförande informerade Agneta Hallberg Hansson om den fantastiska junior- och ungdomsverksamheten i distriktet. Två juniorvärldsmästare från Småland och sammanlagt tretton SM-guld till våra juniorer och ungdomar, varav två SM-guld i SkidO.
Detta var en del som lyftes fram i verksamhetsberättelsen när Smålands Orienteringsförbund höll årsmöte i Vrigstad. Det blir en stor utmaning att försöka försvara alla de fina prestationerna under 2018.

Vid årsmötet informerades också om de stortävlingar som planeras i Småland den kommande femårsperioden. Under året kommer samtliga SM-tävlingar för juniorer och seniorer att avgöras i Jönköpingsområdet. Nästa år, 2019, arrangerar SOK Viljan Ungdoms-SM. 2021 ska Västerviks OK och Gamleby OK medverka som arrangörer vid 10MILA, Sveriges största stafettävling, som då ska avgöras i Valdemarsvik.
Året efter är det dags för en ny upplaga av O-Ringen, världens största orienteringsfest med 20.000 deltagare. Senast, 2009, var det Eksjö som var tävlingscentrum. Nu kommer tävlingen att genomföras i Oskarshamn med omnejd. Nitton föreningar från framförallt östra Småland kommer att ansvara för bra tävlingar.


19 föreningar var representerade vid årsmötet


Vivianne Lindstam, Tranås och Bodil Fager-Bergquist, Alstermo valdes till sekreterare resp ordförande för mötet


Agneta Hallberg Hansson talar inför åhörarna


Arne Svensson, Vetlanda avtackades för sina stora insatser för Småländs orientering, detta genom sponsring av SmOF ungdomscup


SOK Viljan, representerat av Göran Svensson, fick diplom av Motion/Friskvårskommitténs ordf Siv Larsson efter att ha blivit utsedd till Årets Naturpassförening


Siv Bergander avtackades av Agneta Hallberg Hansson. Siv har varit med i olika instanser inom SmOF under många, många år. Senaste året har Siv varit ordförande i valberedningen, ett mandat som gick ut vid årsmötet. Smålands OF tackar Siv för det fantastiska arbete hon gjort för orienteringen i Småland.

Smålands Orienteringsförbund
Styrelsen

SmOF dokument:

Årsmöteshandlingar 2018
Verksamhetsberättelse 2017
Verksamhetsplan 2018

Dokument SOFT Förbundsmöte:
Länk till SOFT sida om förbundsmötet med motioner och förslag till Förbundsmötet:
Motioner till SOFT Förbundsmöte 17-18 mars

SOFT styrelse yttrande på Motioner till Förbundsmöte 17-18 mars

SOFT styrelse förslag till Förbundsmötet:

1 a Styrelsens förslag om stadgeändring
1 b SOFT förslag på stadgar-2018
2 Styrelsens förslag om SM-värdighet
3 Styrelsens förslag om ny arrangemangsavgift och ny fördelning av OF-bidraget
3 b Sidan 7 arrangemangsavgift-nytt OF-bidrag
4 Styrelsens förslag om nya anmälningsavgifter och möjlighet att ta ut tilläggsavgift för öppnaklasser

Yttrande på motioner och förslag från Smålands OF och SOFT

Skribent: Kurt Svensson
Epost: Adressen Gömd

     SPONSORER

 

     Länkar

SmOF Facebook 2

 svenskOrientering_Smaland5

 


Allemansrätten LOGA

 

Postadress:
Smålands Orienteringsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress:
S:t Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 036345486
E-post: This is a mailto link

Se all info