In English
Hoppa till sidans innehåll

Naturpasset i Småland


Naturpasset står för trivsam skogvistelse med karta i handen och arrangeras av många föreningar i Småland. 
Flera föreningar har förutom "vanligt" Naturpass även ett Cykelpass, vilket framgår av förteckningen som finns på länken nederst på denna sida. Vid varje arrangemang finns telefonnummer och ofta e-postadress till någon ansvarig i respektive klubb. 

Det är kartan som är ditt "pass" till naturen och orienteringskontrollerna. Samtidigt som du får frisk luft och motion bidrar aktiviteter som Naturpasset till bättre hälsa och ökat välbefinnande. Naturpasset arrangeras av orienteringsklubbar runtom i landet. Klubbarna har satt ut ett stort antal orienteringskontroller i lättillgängliga skogspartier. De flesta kontrollpunkterna är lätta, en del till och med väldigt lätta, och en del lite klurigare. Du kan besöka kontrollerna när du vill, hur ofta du vill, ensam eller tillsammans med familjen eller någon kompis. Det finns ingen tidtagning. Du visar att du besökt kontrollerna genom att till exempel stämpla kontrollkortet vid kontrollerna, kanske skriva en bokstav på kontrollkortet eller på något annat sätt visa att du varit där. 

Du behöver inga förkunskaper och ingen speciell utrustning. Kan du läsa en bilkarta, klarar du många Naturpasskontroller. Kläder för utevistelse räcker bra. Men det är klart att en kompass gör det lättare att hålla reda på väderstrecken. När du varit vid alla kontroller, eller besökt så många kontroller som du själv vill, skickar du in kontrollkortet till arrangörsklubben. 

Ett tips: Gör semestern mer innehållsrik genom att kontakta föreningen på semesterorten och skaffa ett Naturpass! 

Följ länken för att se alla Sveriges Naturpass: 

Naturpassområden i Sverige

 

Uppdaterad: 04 APR 2017 19:51

Postadress:
Smålands Orienteringsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress:
S:t Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 036345486
E-post: This is a mailto link

Se all info