In English
Hoppa till sidans innehåll

Individuella banor

16 OKT 2019 16:45
Det bjuds på mycket orientering helgen 26–27 oktober. Förutom stafettklasserna i Smålandskavlen finns det möjlighet att delta individuellt både lördag och söndag.
  • Uppdaterad: 16 OKT 2019 16:45

På lördagen den 26 oktober bjuder OK Njudung och Kexholms SK in till Björkåkramedeln, en distriktstävling över medeldistans i ett område direkt väster om Smålandskavlens tävlingsområde. Och för den som vill springa individuellt på söndagen finns det öppna klasser att delta i.

TerrängFör några veckor sedan testade Tomas Karlsson, H50-löpare som tävlar för Kexholms SK, en bana som ska användas under Björkåkramedeln. Vi har frågat honom om hur det var i terrängen.
– Häftig, fin terräng! Det är varierande från lite ungskog och grönområden till öppen fin storskog med bra sikt. Terrängen är måttligt kuperad, men i ett parti på banan var det ett par stora höjder med en stor mosse emellan.

Hur är mossarna att springa i? 
– Mossarna är faktiskt ganska blöta just nu, så det är lite tungsprunget.

Hur var banan?
– Banan var kul med många olika vägvalsalternativ och många kontroller. Det var varierande terräng för att vara medeldistans.

Har du något tips till deltagarna?
– Det gäller att vara med på kartan direkt från start. Det blir lurig orientering från start till mål.


ProvlöpningVill du också springa en individuell bana? Anmäl dig i förväg i Eventor, eller på plats på arenan. Välkommen!

Björkåkramedeln, lördag 26 oktober >>
Individuellla öppna klasser, söndag 27 oktober >>