In English
Hoppa till sidans innehåll

Dubbelt IFK Göteborg i täten efter natten

28 OKT 2017 23:21
IFK Göteborg för hela slanten. Så är läget i Smålandskavlens världsklasser efter nattens övningar. Herrarna har skaffat sig en ledning på 1.29 till Ravinen och damerna exakt en minut till OK Tisaren.
  • Skapad: 28 OKT 2017 23:21

I ett riktigt härligt höstväder, perfekt för nattorientering, avgjordes de två nattsträckorna på lördagskvällen. Damklassen fick se IFK Göteborg ta ledningen genom Anna Närhi och Ingjerd Myhre. De har exakt en minut tillgodo på fjolårssegrande OK Tisaren (Lilian Forsgren/Lovisa Persson).

Därefter följer Göteborg-Majorna, där Lina Strand på den andra nattsträckan svarade för ett utmärkt lopp och tog in mycket tid. GMOK är 2.21 efter.

Dramatik i Tove-klass
I herrklassen blev det en repris på det som hände i SM-stafetten för Tove Alexandersson i Stora Tuna. IFK Göteborgs startman, årets stafettsuverän Johan Högstrand, svarade för en uppvisning, men saknade en stämpling vid utstämplingen.

Den saknade stämplingen var en förvarningskontroll just före TV-kontrollen. En kontroll som Högstrand solklart passerat och han hade även fått en registrerad stämpling i liveresultaten. Det som först kom upp som ej godkänd, kunde sedan korrigeras till godkänt och IFK Göteborg har kopplat greppet med en ledning på 1.29. Att ledningen inte är större hänger ihop med Gustav Bergmans suveräna nattlöpning. Ravinenlöparen hade nattens bästa sträcktid och tog in mycket på Fredrik Edén i IFK Göteborg.

Helena i herrklassen
Nu startar Ravinen om på söndagsmorgonen med landslagsstjärnan Helena Bergman på tredjesträckan i herrklassen. Hon ska jaga Jonas Pilblad i IFK Göteborg och själv bli jagad av Jacob Lööf, Malungs OK Skogsmårdarna.

IKHP och Hagen i juniorledning
De två ungdoms- och juniorklasserna har i ledningen IK Hakarpspojkarna på tjejsidan och IF Hagen bland killarna. IKHP jagas av Kungälvs OK, medan Hagen har Nyköpings OK och Karlskrona SOK närmast. 

Länk till liveresultat

Skribent: Ola Gustafsson
E-post: This is a mailto link