In English
Hoppa till sidans innehåll

IFK Göteborg och OK Tisaren vann Smålandskavlen

30 OKT 2016 21:50
När Smålandskavlen avgjordes i helgen var konceptet lite tuffare terräng och mer utslagsgivande banor. Detta bemästrade IFK Göteborg och OK Tisaren bäst när de vann herr- respektive damklasserna.
  • Uppdaterad: 30 OKT 2016 23:01

I ett fantastiskt höstväder avgjordes i helgens Smålandskavle i byn Smedstorp 5 km norr om Eksjö. Löparna mötes av en relativt tuff terräng som inte alltid var lättlöpt men som krävde en hel del tekniskt kunnande.

En hel del var nytt i år bland annat att både damerna och juniorerna fick springa två nattsträckor.

I huvudklasserna Herrar Världsklass var denna helg IFK Göteborg verkligen i världsklass och ledde efter nattsträckorna där Johan Högstrand och Vetle Ruud Bråten gjort mycket stabila nattlopp. När Thor Nørskov sprang ut på söndagsmorgonens första sträcka gjorde han det med en ledning på knappa sex minuter. Han och de två avslutarna Eskil Kinneberg och Max Peter Bejmer förvaltade dessa sex minuter mycket väl och ökade även ut segermarginalen med några sekunder. Om andra platsen blev det sedan en tuff match mellan IFK Lidingös Fredrik Bakkman och OK Ravinens Gustav Bergman. Fredrik var den som för dagen var lite piggare och kunde avgöra i slutet av banan och det skilde i mål.

Var det stor marginal i herrklassen så blev det otroligt tight i Damer Världsklass där till slut OK Tisaren med Josefin Tjernlund på sista sträckan som vann. Dock var det IFK Lidingös Helena Karlsson som hade högst fart på banans inledning och sprang i fatt 2.33 och vid andra radion var 43 sekunder före Josefin. Dock hämtade Josefin in och vid sista kontrollen skilde det endast 3 sekunder fram till Helena. Dock såg det då ut som om Helena skulle fixa detta men Josefin ville annorlunda och i en racketspurt lyckades hon på de sista 10 metrarna pressa sig förbi och förde sitt OK Tisaren till seger. Övriga i laget var  Rebecka Nylin,  Andrea Svensson, Lovisa Persson samt Elinor Tjernlund.

I övriga klasser tog IK Hakarpspojkarna hem segern i tre klasser då man vann D18, H55 samt den största klassen Smålandsklassen. Tullinge SK stod slutligen som segrare i H18 och i HD12 var halländska OK Löftan först över mållinjen. Sist och minsta klassen D55 vanns av Växjö OK.

Under början av nästa vecka kommer det att på Smålandskavlens sida läggas ut bilder från helgen så fortsätt bevaka denna sida.

Eksjö SOK och SOK Aneby tackar deltagare, ledare och publik  och hoppas återse er och förhoppningsvis ännu fler orienterare till nästa års Smålandskavle som då avgörs i Aneby.

Skribent: Stefan Kollberg
E-post: This is a mailto link