In English
Hoppa till sidans innehåll

Spurtstrid avgjorde i herrklassen och IFK Göteborg defilerade i damklassen

28 OKT 2018 15:48
Södertälje Nykvarn Orientering och IFK Göteborg segrade i herr- respektive damklassen av Asa-Smålandskavlen 2018.
  • Uppdaterad: 28 OKT 2018 15:48

Det bjöds på en tät och rafflande herrstafett hela vägen från start till mål, där det till slut stod mellan tre lag som stämplade tillsammans vid förvarningen. Södertälje Nykvarn avgjorde på de sista kontrollerna in till mål och spurtade hem 2018 års upplaga av Smålandskavlen. Tvåan i mål, IFK Göteborg, var dessvärre felstämplade och istället blev Sävedalens AIK bästa göteborgslag på andra plats. Trea slutade istället Stora Tuna OK.

I damklassen tog IFK Göteborg kommandot på den tredje sträckan och släppte aldrig till något annat lag att kämpa om segerns. En segermarginal på 13 minuter blev till slut ner till OK Tisaren, som i sin tur höll undan med bara 20-talet sekundrar ner till tredjeplacerade Halden SK.

I ungdomsklasserna segrade småländska IK Hakarpspojkarna i D16, Sävedalens AIK i H16 och Kungälvs OK i HD12. I Open-klassen knep Halmstad OK förstaplatsen.

Stort tack till alla deltagare som kämpade i skogen, till alla funktionärer (från Växjö OK, OK Norrvirdarna, Alvesta SOK och Värend GN) som ställt upp, till alla sponsorer som bidragit till arrangemanget samt till publik, såväl besökande som live-följare.

Välkomna till våra arrangemang i trakterna kring Växjö kommande år samt såklart även till Smålandskavlen 2019 i Åseda/Vetlanda!

Länk till resultat 2018››

Skribent: Patrik Karlsson
E-post: This is a mailto link