In English
Hoppa till sidans innehåll

USM 2021

03 OKT 2021 19:54
Helgen 17-19 september begav sig 20 sörmländska ungdomar till Falköping för ungdoms-SM. Vi hade både stort och lyckat deltagande från de lokala klubbarna. Jätteroligt med så många deltagare som alla gjort fina resultat.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2021 19:54

Tävlingarna inleddes med sprint på fredagen. I D15 fick vi två topptio-placeringar med Cajsa Alenius på plats 5 och Ella Jacobsson på plats 9. Ytterligare flera fina resultat med Lovisa Borg (14), Filippa Guttke (20), Lovisa Hallenek (45) och Elsa Johansson (81). I H15 hade vi flera stabila lopp med Emil Clashammar på plats 20, Anders Petersson (26), Rasmus Öberg (51), Axel Björnberg-Färdig (54), Ludvig Hedin (92)och Hampus Holmgren tyvärr felstämplad. I D16 kom Julia Andersson på plats 39 och Stina Bygdén på plats 56. I H16 hade vi Odin Ek på plats 18, Casper Karlsson (43), Wilhelm Tengroth (80) och Rasmus Hedar (112). 
 
Tävlingarna fortsatte på lördagen med långdistans där Cajsa Alenius tog en bronsmedalj i D15 och Lovisa Borg på en stark åttondeplats. Fler finfina placeringar genom Ella Jacobsson (20), Filippa Guttke (26), Lovisa Hallenek  (57) och Elsa Johansson (64). I H15 sprang Emil Clashammar in på en fin 14-plats och Axel Björnberg-Färdig på plats 20. Ytterligare bra insatser av Anders Petersson (och Hampus Holmgren (85). Rasmus Öberg och Ludvig Hedin tyvärr felstämplade.  I D16 kom Stina Bygdén på plats 20, Julia Andersson (27) och Hanna Anängen (72). I H16 kom Odin Ek på en jättefin fjärdeplats, Casper Karlsson på plats 30, Erik Månsson (43), Wilhelm Tengroth (80) och Rasmus Hedar på plats 89.
Resultaten i sin helhet finns i eventor.
 
Helgen avslutades på söndagen med distriktsstafetten där vi tyvärr hade lite frånfall via en misstänkt matförgiftning. Otroligt stark prestation av alla att trots det lyckas så bra. Sörmlands förstalag sprang in på en jättefin 6e-plats bland alla distrikt. Här kan noteras att Emil Clashammar gjorde en stabil förstasträcka, att Cajsa Alenius förde upp Sörmland till plats 4. Odin Ek höll via en stark tredjesträcka Sörmland kvar på fjärdeplats och Stina Bygdén bärgade via ett stabilt lopp en slutlig sjätteplats.Fina insatser av övriga Sörmlandslag som sprang in på plats 34, 41 och 64 av totalt 79 stafettlag. Många minnesvärda insatser till exempel Hannas upplopp där hon spurtade ned Stockholmslöparen i en tuff duell. Bra insatser även i den så kallade USM-revanschen som några sprang.   
 
Vi ledare vill tacka alla ungdomar. Ni har gjort jättefina prestationer och det är en ynnest att få vara med och dela detta med er. Så kul att vi kunde komma iväg så många och att vi fick runt alla våra fyra stafettlag. Trots vissa gupp på vägen av diverse olika slag så var ni alla jätteduktiga. Vi hoppas att ni haft det roligt, det har i alla fall vi!
Skribent: Lisa Andersson
E-post: Adressen Gömd
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Södermanlands Orienteringsförbund
Väster Ekeby 2
647 91 Mariefred

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: annika.ohlsson@sorml...

Se all info