In English
Hoppa till sidans innehåll

USMs distriktsstafett

14 SEP 2015 21:51
USM avslutades med distriktsstafetten på söndagen. Förhoppningen om bra placeringar fanns då vi tyckte att vi hade bra lag rakt igenom. Vi hade fem lag även om lag 5 hade lånat in en dalkulla och en skånetös.
  • Skapad: 14 SEP 2015 21:51

På första sträckan sprang våra H15 förstärkt av några H14. Vid varvningen var fyra lag fortfarande med och in till växeln var det Philip C i lag 3 som låg först ända till sista kontrollen. Strax bakom var Erik W medan William bommat lite på slutet och Isak E blivit upphämtad av Ludvig H.
Onödigt spännande blev det när arrangören blandat ihop kontrollerna och växlat enheter i skogen så alla blev först felstämplade. Detta följde med hela stafetten efter det, så det var lite rörigt.

Sträcka 2
På andra sträckan (D15) så fortsatte lag 3 sin fina start med Signe N som hängde med bra. Några minuter senare så kom Sofie O i lag 1 in.
De andra löparna på sträcka 2 var Frida Z och Beatrice E samt Emma Hansen från Avesta. Här gjorde Beatrice ett väldigt starkt lopp.

Sträcka 3
Här sprang våra H16-killar. Stabila lopp av alla och lag 3 fortsatte sin fina trend. Carl C tappade lite till varvningen men avslutade bra. Ludvig gick bra till varvningen men tappade på slutet efter en vurpa där han skadade handen. Felix L-Ö gjorde det stabilt och Gustav J gjorde det jättebra trots lite väntan. Sista killen var Casper H (H14) som fick tampas med de stora och klarade det bra.

Sträcka 4
D16-sträckan avslutade. Amanda K var först tillbaka på 13 plats efter en kanonöppning men lite miss på slutet. Lag 3 blev 25:a efter en lurig kanonspurt av Linnea G. Matilda L (D14) kämpade också bra med de stora tjejerna och kom i mål på en jättebra tid på plats 34.
Vårt kombinationslag blev 62:a efter en stabil insats av Emmy Helmersson, Hässleholm. Linnea C sprang i mål för lag 2 men där har vi ännu inte blivit godkända. Om det är en felstämpling eller fortfarande miss av arrangören som ligger kvar vet vi inte.
 
Resultat
http://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=9380&groupBy=EventClass
 
Vi ledare som var med i Sundsvall, dit vi åkte buss med Östergötland, var Annika Ohlsson, Ärla, Håkan Kleijn, SNO, Dan Nilsson, Nyköping och Per Ek, Nyköping.
Vi vill tacka alla ungdomar för bra kämpainsatser, glatt humör, att alltid vara i tid och otroligt proffsig inställning till allt. Ni gjorde så att vi kunde koncentrera oss på att se till att ni kunde fokusera på tävlingarna.:)
 
Felix, Carl, Gustav, Ludvig och Linnea fortsätter nu upp till junior-SM nästa år medans ni övriga laddar om till Karlstad 2016!

 

2015-09-13_DistriktsstafettenStarten har gått!

Skribent: Per Ek
Partners
 Våra partners
bagheera_eventor_30varextra_feb2021.gif
Länkar
full koll

Postadress:
Södermanlands Orienteringsförbund
Mona Lundin, Fors säteri, Väster flygel
641 97 Katrineholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: annika.ohlsson@sorml...

Se all info

Annons