Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
In English
Hoppa till sidans innehåll

Info från Ungdomskommittén

06 JUL 2021 10:48
  • Skapad: 06 JUL 2021 10:48

Hej alla orienteringstörstande ungdomar!

Hoppas ni njuter av sommarlov och sommarvärme. Tyvärr blev ju även våren starkt påverkad av pandemin men nu flyter det ju på med vaccinationer med mera och samhället öppnar så sakteliga upp. Det betyder att även ungdomsverksamheten i distriktet börjar vakna upp och vi ser fram emot en intensiv höst. Hoppas nu att vi alla kan lyckas vakna upp ur vår pandemisömn.

Inledningsvis måste vi tyvärr meddela att det inte blir någon distriktsmatch i år heller. Omflyttningar av tävlingar med mera gör att det helt enkelt inte går att få till en sådan vilket är beklagligt men inget vi nu kan göra något åt.

Å andra sidan ser vi fram mot en mycket intensiv tävlingshöst som också innefattar våra sörmländska junior och ungdomstävlingar; juniorligan, ledartröjan men även ungdomsklubbmatch och raket. Svårt att hänga med i alla dessa? Ingen fara, de finns beskrivna på SOFs hemsida här. Vi har nu ett preliminärt tävlingsprogram för dessa vilket finns nedan.

Vi ser också fram mot kommande USM för HD15-16 som i år genomförs i trakterna runt Falköping. Sörmland kommer åka med en trupp och en särskild intresseanmälan kommer läggas upp på Eventor. Anmälan till individuella tävlingar görs av var och en men för stafett liksom för den allmänna planeringen runt om med resa och boende så är det bra för oss att veta vilka som vill springa. Eventuellt kan de det bli aktuellt att låta några 07-or följa med för att ”se och lära” men det får vi återkomma om. Något förberedande USM-läger kommer vi tyvärr inte få till då tävlingsschemat i övrigt är för intensivt. Vi siktar dock på att genomföra en digital träff med teori/taktik tips inför USM.

Slutligen hoppas vi att det kan genomföras träffar för sörmländska ungdomar genom det 13-20-projekt som distriktet ordnar. Tillsammans med Albin, Lisa och Mildred hoppas vi som sagt kunna få till aktiviteter där vi kan träffas, träna och umgås tillsammans.

Ha nu en härlig sommar och se till att hålla utkik på Eventor för såväl tävlingar som aktiviteter.

/ Ungdomskommittén (Micke Alenius, Åsa Gindemo, Anders, Lennart Borg och Annika Bygdén)

För juniorliga och ledartröja räknas poäng i de fem bästa av åtta deltävlingar och för UKM/raketen räknas de tre bästa resultaten av fyra deltävlingar

Skribent: Lisa Andersson
E-post: Adressen Gömd
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Södermanlands Orienteringsförbund
Väster Ekeby 2
647 91 Mariefred

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: annika.ohlsson@sorml...

Se all info