In English
Hoppa till sidans innehåll

Juniorligan avgjord!

26 SEP 2016 19:43
Årets Juniorligan avgjordes i och med medel-DM som Södertälje IF arrangerade. Vädret visade sig verkligen från sin bästa sida och solen och värmen strålade ikapp under dagen.
  • Skapad: 26 SEP 2016 19:43

H18-klassen var redan avgjord där Ludvig Ek, NOK, säkrat slutsegern redan på nästsista deltävlingen. Det hindrade dock inte Simon Larsson från Hällen att vinna den sista deltävlingen och därmed avancera till andra plats i totalen.

I D18 var det dramatiskt värre den sista deltävlingen, detta då Linnéa Carlsson, Hällen, som ledde och behövde bara ta sig runt sista deltävlingen för att vinna. Men hon fick olyckligtvis en pinne i ögat och tvingades bryta. Men eftersom Linn Lauridsen, Katrineholm vann den sista deltävlingen så kunde varken Kristin Willamo, SNO, eller Chantelle Hesselberg, Hällen ta sig förbi Linnéa, då en delseger var nödvändig för dem för att ta hem slutsegern. Därmed höll Linnéa undan och vann tätt före Kristin och med Chantelle på en tredje plats. 

D20 var avgjord sedan tidigare och Anna Kindlundh från SNO tog totalsegern. Delsegern gick däremot till klubbkompisen Jeanette Jönsson Hellstadius.

I den äldsta killklassen, H20 var det tre killar som hade möjlighet på slutseger. Den som var snabbast skulle även ta hem totalsegern. Den som hade snabbast tid var Jesper Sjöblom från SNO, men då han fick fel karta och upptäckte det vid andra kontrollen så vände han tillbaka och fick rätt karta samt ny starttid. Men eftersom han redan varit vid den första kontrollen en gång tidigare - och då missat den med 25 sekunder så ville han för rättvisans skull få tillägg på sin tid med de sekunderna. Det innebar då att istället för Jesper, så vann Gustaf Sundbüe från Hällen. 

Både DM-seger, delseger samt totalseger. Här kan man verkligen tala om fair play!

Så slutsegrare i de fyra klasserna blev:
D18: Linnéa Carlsson, Hällen
H18: Ludvig Ek, Nyköping
D20: Anna Kindlundh, SNO
H20: Gustaf Sundbüe; Hällen

Segrarna fick presentkort på 1000 kr på Letro Sport.

Stort Grattis!

Skribent: Kristina Fors
Epost: Adressen Gömd
Partners
 Våra partners
bagheera_eventor_30varextra_feb2021.gif
Länkar
full koll

Postadress:
Södermanlands Orienteringsförbund
Mona Lundin, Fors säteri, Väster flygel
641 97 Katrineholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: annika.ohlsson@sorml...

Se all info

Annons