In English
Hoppa till sidans innehåll

Spänningen stiger i alla klasser i Ledartröjan

04 SEP 2016 21:58
I fredags kväll på Natt-DM i Ärla avgjordes den 5:e deltävlingen av Ledartröjan. Det var lite tunt med deltagare i klasserna men de som deltog fick en fin kväll i skogen.
  • Uppdaterad: 01 DEC 2017 23:29

I D16 var det en jämn kamp mellan Linnéa Gustavsson, OK Hällen och Sofie Ohlsson, Södertälje-Nykvarn, där Linnéa vann med 4 sekunders marginal. Signe Nilsson, Nyköpings OK behöll totalledningen efter att ha sprungit in på en 3:e plats. I H16 visar Philip Carlsson, Nyköpings OK att han är otroligt stabil och säker i sin orientering då han tog sin 4:e 10-poängare och har därmed redan säkrat totalsegern. D14 klassen blev lika så spännande som D16 då Malin Olofsson-Bierfeldt, Ärla IF enbart var 11 sekunder före Sofia Wigle Sodertälje-Nykvarn i mål. Även Malin har utökat sin ledning i Ledartröjan och har nu 9 poängs försprång ner till 2:an i klassen, Caroline Guttke, Nyköpings OK. I H14 kommer David Borg, Södertälje-Nykvarn starkt i totalställningen då han tog sin 3:e raka seger. Med enbart tre sprungna tävlingar ligger på delad 4:e plats tillsammans med Melker Lundin, Katrineholms OK. Leder gör Edvin Hellsten, Nyköpings OK men det är tätt bakom honom.

Den 6:e deltävlingen avgjordes på Lång-DM som arrangerades av Strängnäs-Malmby. Det bjöds på riktigt kluriga banor i varierad terräng. D16-klassen börjar bli riktigt spännande. Amanda Kleijn, Södertälje-Nykvarn vann klassen stort men då det var hennes första deltävling kommer hon inte att kunna slåss om slutsegern. Istället kommer det att stå mellan Sofie Ohlsson som gick upp i ledning på 45 poäng, ett poäng före Signe Nilsson och Linnéa Gustavsson som ligger på tredje plats men har bara sprungit 4 deltävlingar. I H16 fortsätter Philip Carlsson sin framfart och tog sin 5:e 10-poängare och har därmed uppnått maxpoäng och totalseger i årets Ledartröja. Bakom Philip är det desto jämnare med 4 grabbar som slåss om de övriga två pallplatserna, Pontus Olofsson-Bierfeldt och Ludvig Holmqvist, OK Tor har båda 38 poäng, tätt efter på 36 poäng ligger Erik Wigle, Södertälje-Nykvarn men han har bara sprungit 4 deltävlingar, detsamma gäller för William Nilsson, Nyköpings OK som har 30 poäng. D14-klassen är också redan avgjord där Malin Olofsson-Bierfeldt sprang in på en 2:a plats, slagen av Hillvie Svärd, Strängnäs-Malmby OL som tog sin 2:a seger. Bakom Malin är det också jämnt där det skiljer 6 poäng mellan 2:an Hillevie Svärd och 5:a Sofia Wigle, men där Sofia bara har sprungit 4 deltävlingar. Däremellan kämpar Caroline Guttke och Alice Ek, båda Nyköpings OK också om en pallplats. Den jämnaste och mest ovissa klassen är H14, där Melker Lundin, Katrineholms OK gick upp i ledningen på 40 poäng, samma poäng som tvillingbrorsan Karl Lundin. Ett poäng efter ligger Isak Anängen, Nyköpings OK och David Borg, Södertälje-Nykvarn men då har David bara sprungit 4 deltävlingar. 

Efter Medel-DM kommer priser att delas ut enligt följande: Etappsegraren får en t-shirt med texten "Etappsegrare". Slutsegraren får en funktions t-shirt med texten "Slutsegrare" + presentkort på 1000 kr, tvåan totalt får presentkort på 500 kr och trean totalt får presentkort på 300 kr.

Utöver detta har vi en pott på 1500 kr i presentkort som ska delas ut bland alla ungdomar/juniorer som deltagit flitigt i Ledartröjan/Juniorligan. Vi kommer att lotta ut pengarna bland de som fullföljt minst 5 etapper med godkänt resultat, men de som är slutsegrare i Juniorligan eller topp 3 i Ledartröjan totalt är inte med i utlottningen. Alla presentkort gäller hos Letro Sport.

Ställning i Ledartröjan efter 6 av 7 deltävlingar

 
Segrare Natt-DM: D16 Linnéa Gustavsson, OK Hällen och D14 Malin Olofsson-Bierfeldt, Ärla IF