In English
Hoppa till sidans innehåll

USM-läger

16 MAJ 2019 20:50
10-12 maj var ett gäng Sörmlandsungdomar iväg på USM-läger i Oskarshamn, läs en lägerrapport här!
  • Skapad: 16 MAJ 2019 20:50

26 ungdomar och 8 ledare och föräldrar var den gångna helgen i Oskarshamn för att träna inför USM i höst. Vi åkte tidigt lördag morgon och samlades vid SOK Viljans klubbstuga vid 11-tiden. Första passet var kontrolltagning med träning på in- och utgång med bra koll på riktningen. Sedan åkte vi in till stan för att äta  lunch och handling av lite gott till kvällen. Vi passade även på att gå igenom sprintområdet för att få en liten koll på hur det ser ut där.

 

Eftermiddagens pass var på en karta i direkt anslutning till kommande USM-kartan, där tränade vi på långdistans med vägval. Efter träningen åkte vi tillbaka till stugan för dusch och middag och tekniksnack runt terräng och vad man ska tänka på under tävling. Kvällen avslutades med godis, kvällsmacka musik och kortspel.

 

Söndagen började med frukost vid 08:00 och sedan tog vi det lugnt fram till 10:00 då vi körde långdistans med gafflade banor där vi startade två och två. Mycket bra träning i fin terräng. Sedan blev det lunch och städning av stugan. Vid 14:00-tiden var det start för sprint där tanken var att träna i skarpt läge med start två och två med gafflade banor.

 

Lägret har varit mycket lyckat och alla ungdomar har varit glada och positiva. Det är alltid lika kul att genomföra läger med Sörmlands ungdomar!

Hoppas alla har fått en bra träning inför höstens USM!

 

/ Mikael Kindborn 

Skribent: Julia Davidsson
Epost: Adressen Gömd
Partners
 Våra partners
Länkar
full koll

Postadress:
Södermanlands Orienteringsförbund
Mona Lundin, Fors säteri, Väster flygel
641 97 Katrineholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: annika.ohlsson@sorml...

Se all info

Annons