In English
Hoppa till sidans innehåll

USM-lägret 14-17 maj i Sundsvall

20 MAJ 2015 22:28
15 ungdomar (14-16 år), ledare och några syskon tillbringade helgen i Sundsvall inför USM i höst.
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2015 19:54

Torsdag:
Vi började med att springa första etappen på Tour de Medelpad/Hälsingland, medel, i kuperad Hälsinglandsterräng vid Järvsö. Redan här fick ungdomarna känna på sluttningsorientering och klurigheterna att hitta rätt igen om man tappat kartkontakten lite. Amanda Kleijn och Gustav Jonsson gjorde det bäst och tog hem D16 och H16. Även Signe Nilsson och Philip Carlsson vann D14 och H14.

Efter det for vi vidare till våra stugor söder om Sundsvall och några stenkast från området där USM ska springas i höst. Ungdomarna bodde själva i sina stugor och fixade sin mat med hjälp av matkassar och recept som de fick tillhanda. Det klarade det väldigt bra även om några var lite snabbare än andra.

Resultat: http://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=9152&eventRaceId=9725&groupBy=EventClass

Fredag:
Fullspäckat schema med fokus på Medelpads-teknik. Förmiddagen bedrevs på en teknikbana, som innehöll kontrollplockning och sluttnings-ol uppför, på skrå och nedför, vid Fågelberget Området ligger kant i kant med USM så det var säkert ganska lika. Mycket sluttningar, kuperat och undervegetation blandat med fin terräng och lite bökigare. Tyvärr blev det ett rejält hälskrap för Erik W när han fastnade med foten i en skreva. Men som tur var fick vi lite hjälp av Dalarna att tvätta rent.

Efter lunch så hade vi en teknikgenomgång där vi analyserade karta/kartritare, terräng och orienteringsteknik. Alla blev indelade i 4 grupper och redovisade sedan sina tankar/erfarenheter som Per sedan sammanställde så det kan skickas/tas fram inför USM i höst. Mycket bra tankar kom fram och många hade redan satt igång hjärnan inför hösten.

Eftermiddagen tillbringades i Bredsand för sprintträning. Det här området liknar området som USM ska gå i mest av de träningar som fanns att träna på. Inget speciellt utan ett vanligt område med lägenheter där det gäller att välja höger/vänster och ha hög koncentration.

Efter dusch var det föreläsning inne i Sundsvall om medlepads-teknik av Lars Holmqvist , Sundsvalls OK som var landslagslöpare i mitten av 90-talet. Uttryck som förenkling, plotterområden, sänkdrag, plattområden, höger eller vänster lärdes ut. Bra föreläsning som gjorde att vår analys fick en extra lite krydda.

Efter föreläsningen var det middag innan det blev lite fotboll, och burken och strandpromenader.

Lördag:
Tour de Medelpad etapp 3, lång på Södra Stadsberget. Den här dagen fick många testa på sina nya kunskaper i praktiken. Det bommades rejält på vissa kontroller och många drog lärdomar av det. Speciellt förenkling, höger/vänster och sänkdrag analyserades det fram efteråt var bra att använda.

Bäst var Ludvig Ek som 2:a i H16 och Philip Carlson 1:a i H14.

Resultat: http://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=9152&eventRaceId=9727&groupBy=EventClass 

Innan middagen hade vi lite uppföljning av hur det gått under dagen och i varje stuga förekom det egna analyser vilket kändes bra som ledare.

Kvällen avslutades med mer fotboll och burken.

Söndag:
Tour de Medelpad, etapp 4, medel, Södra Stadsberget. Lite mer stigrikt område idag men H16 gick iväg en lite sväng på en höjd som det krävdes lite extra på. Bäst gick Amanda K som vann och Gustav J som blev 2:a. Philip C vann igen. Efter prisutdelning var det dags att åka hemåt.

Det blev ett väldigt bra läger trots att det var kyligt väder. Jag tror alla hade många erfarenheter och tankar med sig hem inför höstens tävling. Dessutom Honkens föreläsning och vår egen analys.

Resultat: http://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=9152&eventRaceId=9728&groupBy=EventClass

De som var med var:
Linnea Nilsson, Nyköpings OK
Amanda Kleijn, Södertälje-Nykvarn
Sofie Ohlsson, Ärla IF
Emma Johnsson, OK Tor
Signe Nilsson, Nyköpings OK
Felix Lindell-Öhman, OK Måsen
Gustav Johnson, OK Tor
Carl Carlsson, Nyköpings OK
Ludvig EK, Nyköpings OK
William Nilsson, Nyköpings OK
Pontus Olofsson-Bierfeldt, Ärla IF
Ludvig Holmqvist, OK Tor
Casper Hedar, OK Tor
Philip Carlsson, Nyköpings OK

Med som ledare var Håkan Kleijn, Sven-Anders Melin och Ann-Marie Wigle från SNO, samt Dan Nilsson och Per Ek från NOK + övriga föräldrar från Nyköping.

Skribent: Per Ek
Partners
 Våra partners
Länkar
full koll

Postadress:
Södermanlands Orienteringsförbund
Mona Lundin, Fors säteri, Väster flygel
641 97 Katrineholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: annika.ohlsson@sorml...

Se all info

Annons