In English
Hoppa till sidans innehåll

Sörmlands Skogsflickors Råd


Sedan höstblotet 2012 är skogsflickstrådet rekryterat från Södertälje och Gnesta. Rådet sammanträder  när så behövs. Under 2013 hade rådet fem möten.
Vi har arbetat med att sätta oss in i vårt nya uppdrag. Vi utarbetade nya stadgar på uppdrag från Sveriges skogsflickor. Stadgarna klubbades på höstblotet 2013. Rådet följer  orienteringen i distriktet och vill synliggöra alla goda insatser som utförs  av kvinnliga orienterare i alla åldrar.

Sörmlands  skogsflickor bjuder årligen in alla medlemmar i skogsflickornas klubb till  vår- och höst.blot.

På våren hålls årsstämma  och på hösten tas  nya  skogsflickor in.

I våra stadgar står :

"Sörmlands skogsflickor ordnar möten med sociala aktiviteter, delar ut uppmuntringspris till yngre, aktiva flickor samt arbetar på att synliggöra och stödja kvinnlig idrott och kvinnligt ledarskap"

Vi vill stödja och uppmuntra  flickors och kvinnors aktiva deltagande inom orienteringsrörelsen. Det är inte bara placeringar och resultat som meriterar utan vi vill även uppmärksamma ledarinsatser och fördjupning samt ansvarstagande. 

2013 utlystes ett sökbart stipendium som premierade ledarinsatser och egen teknikutveckling. Det var fem sökande och stipendiet delades av Jonna Fors OK Grip ch Beatrice Huta OK Måsen.

Uppdaterad: 11 MAJ 2014 21:40 Skribent: Susanne Söderholm
Till svenskorientering.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vit logga med space-01