In English
Hoppa till sidans innehåll

2 medaljer till Gustav Bergman på EM

17 MAJ 2021 14:25
EM och världscuphelgen i Schweiz är avklarad med bravur. 2 medaljer och finfina prestationer av Stockholmskvartetten Gustav Bergman, Karolin Ohlsson, Emma Bjessmo och Axel Granqvist.
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2021 14:25

Sprint i orientering kan tyckas vara semester för kroppen, men att det inte är så kan nog våra uttagna Stockholmslöpare intyga. Hög fart i kombination med kupering har en förmånga att ansamla mjölksyra i både ben och knopp. Denna gång skulle dessutom prestationer upprepas dag efter dag, vilket blir rätt mastigt. Till exempel så visade det sig att knockout-sprinten med kvartsfinal, semifinal och final inom en rätt kort tidsrymd, fick de smidigaste ben att bli stela som lyktstolpar. 

Stockholm hade fyra aktiva med i svensklaget. Axel Granqvist och Gustav Bergman från Ravinen, Emma Bjessmo från Lidingö och Karolin Ohlsson från Järla. Vi fick alla se våra vältrimmade och trevliga ungdomar på bästa sändningstid i SVT och kunde glädjas åt fina framgångar för dem. Bäst av stockholmsgardet blev Gustav som ingick i silverlaget i stafett och tog en imponerande bronspeng i den traditionella sprinten. Axel blev utslagen i semifinalen på knockoutsprinten och var 17:e och tredje svensk inormalsprinten. Karolin visade åter att hon är på gång tillbaka mot superform, var precis utanför finalen i knockoutsprinten, kom sedan 9 i  normalsprinten. Emma kom 11:a i normalsprinten, missade semifinal i knockoutsprinten.

För övrigt kan man bara imponeras av Tove Alexandersson, som i och för sig slapp springa stafett och därmed kunde fokusera på de individuella loppen. 2 guld av två möjliga, men troligen spelade det inte så stor roll med vilan, hon är stark som en oxe och pallar lätt lopp efter lopp. 

Skribent: Lars Forsberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274050
E-post: orientering@sdfstock...

Se all info

Samarbetspartners

 

            OL-specialisten
                 Stockholms bästa butik

            
                Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

             25manna
                 Världens bästa klubb vinner

             
                 10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar