In English
Hoppa till sidans innehåll

Lyckat för Järla och Ravinen när Swedish Leaguehelgen startade med sprint i Nacka

04 MAJ 2019 06:57
Finalhelgen i Swedish League startade på fredagen med sprint i Nacka i östra Stockholm. Lite av succé för Järla och Ravinen som fick visa upp sig på hemmaplan.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2019 06:57

Sprintbanorna som strängats av Snättringes talang Simon Hector, var kluriga. Nästan lite väl trixiga tyckte många under loppet, då de skulle byta nivåer på sträckorna i Fisksätras komplexa miljonprogramsområde. Några som ändå trivdes  med banorna var Stockholms stora stjärnor i grenen, Karolin Olsson från arrangörsklubben Järla IF och Gustav Bergman från grannklubben OK Ravinen. Karolin vann överlägset före Lilja Forsgren, Tisaren och Lina Strand, Göteborg-Majorna. Det var Karros första seger i Swedish League för denna säsong och ett bevis på att hon nu är på gång efter lite skadekänning i vinter och vår.
Efter två raka segrar i SL fick Gustav se sig slagen med 1 sekund av VM-löparen på sprint, Martin Regborn, Hagaby GoIF. Trea kom Emil Svenska, Stora Tuna, VM-löpare i sprint även han.
I juniorklasserna hade Stockholm framgångar i framförallt H20-klassen. Ravinenduon Erik Herne och Axel Granqvist kom in på placeringarna 2 och 3 sju respektive 9 sekunder från seger och Kristoffer Tengrot, Sundbyberg och Oskar Edvardsson, Järfälla tog sig in som 6:a och 7:a efter fina lopp. Stockholm hade ytterligare ett antal topp 10-placeringar som kan granskas i resultatlistan.

På lördagen är det medeldistans i terrängen där Ryssland stoppades 1719 efter att ha härjat kusterna i Sverige. Idag är dock ryska orienterare mer än välkomna, men det är troligt att världslöpare som Leonid Novikov och Tatyana Ryabkina kommer får se sig besegrade av svenska världsstjärnor, inte minst våra stockholmare.
Swedish League går på söndagen vidare med jaktstartsfinal i Grödinge där Tullinge SK lovar tuffa men ärliga långdistansbanor. Ska vi tippa att det blir minst tre stockholmslöpare som står överst på prispallen när årets upplaga av Swedish League stänger säsongen? Det vore en fin 100-årspresent till Stockholm, "OL-världens Mecka".

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274050
E-post: This is a mailto link

Se all info

Samarbetspartners

 

OL-specialisten
Stockholms bästa butik

MILA 2012
Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

25manna
Världens bästa klubb vinner


10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar