In English
Hoppa till sidans innehåll

Mycket nytt på utbildningsfronten

22 JAN 2020 13:23
Det finns mycket nytt att sätta sig in i kring utbildning, framför allt för ledare och tränare. Tidigare har vi skrivit om utbildningsplanen för Svensk Orientering. Denna tillsammans med RFs strategi 2025 har skapat behov av förändring.
  • Skapad: 22 JAN 2020 13:23

Ökad integrering av tränarutbildningarna mellan RF-SISUs allmänna och Svensk Orienterings grenspecifika

SOFT har, som vi tidigare berättat, under en längre tid gjort ett gediget arbete med sin nya Utvecklingsplan. Till detta krävs nu att utbildningarna förändras i relation till denna. Det är ett arbete som pågår under 2020. Men redan nu finns nyheter att presentera.

Ny introduktionsutbildning för ledare och tränare inom Svensk Orientering

Syftet med Introduktionsutbildning för orienteringstränare är att ge inspiration och en introduktion till att vara ledare i orientering. Den är ett första insteg till tränarskapet som sedan byggs på med grund-, fortsättnings- och högre tränarutbildningsnivå och blandar webbaserad metod med en fysisk träff. SOFT skriver på sin hemsida en nyhet om introduktionsutbildningen och dess plats i utbildningssystemet. Mer om övriga grenspecifika utbildningar kan man ta del av både under Utbildningsfliken här på StOF-webben och på SOFTs hemsida.

Kurser som introduktion samt på grund-, fortsättnings- och högre utbildningsnivå hos RF-SISU

Även RF-SISU har en interaktiv introduktionsutbildning som korrelerar med den grenspecifika. Vidare är den allmänna kursen på grundnivå klar och sjösatt medan man för fortsättningsnivån fortfarande utvecklar och testkör. 

RF och SISU blir gemensam organisation

Från den 1 januari 2020 är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna en gemensam organisation på distriktsnivå. Därför har organisationerna från och med den 15 januari nya gemensamma webbplatser. Du hittar länkar dit här på sidan. Samma dag fick också SISU Idrottsutbildarna en ny webb men adressen är densamma som tidigare.

Utbildning betyder utveckling

Vi hoppas härmed kunna inspirera både till fler av våra ledare på allt bredare utbildningar men också till att man vågar och vill gå vidare och utveckla sin klubb - inte bara som orienteringstränare utan också som föreningsaktiv och arrangör. Här på StOF-sidan finns ambitionen att samla all utbildning i vår utbildningskalender. Tillsammans med RF-SISU har Svensk Orientering ett digert utbud för utveckling av vår verksamhet, vilket betyder fler i rörelse i skog och mark men även till förmån för en social och meningsfull fritid.

Skribent: Per Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274050
E-post: This is a mailto link

Se all info

Samarbetspartners

 

OL-specialisten
Stockholms bästa butik

MILA 2012
Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

25manna
Världens bästa klubb vinner


10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar