In English
Hoppa till sidans innehåll

Nu återstartar vi orienteringen i Stockholm.

02 JUL 2021 11:23
Med regeringens lättnader kan vi från 1 juli arrangera tävlingar med fler än 900 deltagare. Vi ska bara se till att vi minimerar kontaktytorna och inte skapar trängsel i samband med orientering.
  • Uppdaterad: 02 JUL 2021 11:23

För Stockholms del innebär det att i princip alla sommarens och höstens planerade tävlingar går och kommer att genomföras. Det gäller dock att fortsatt tänka på att coronapandemin finns runt oss och att vi måste se till att hålla avstånd, inte komma till tävlingarna när vi är halvkrassliga eller sjuka, samt att arrangörerna vidtar åtgärder för att minimera risken för smitta. Att inte ha dusch och direktanmälan kan vara sådana anpassningar.

Först ut även denna sommar blir Trekvällars, som genomförs 5-7 juli. Stockholmsprogrammet är annars digert och det går att springa i allt från utmanande terränger i Nynäshamn och Domaruddendet till snällare partier på Lovön och i Täby/Vallentuna. Det har även tillkommit några nya tävlingar, bland annat återuppstår Sprint-DM, nu på ett nytt datum, 11 september som är mellan Natt-DM och Stafett-DM. Detta får ses som ett undantag under rådande läge, vi brukar inte lägga in tävlingar dagen efter Natt-DM.

Nytt är också att Stockholm City Cup genomför två tävlingar, 11 augusti och 17 augusti.  Solna OK flyttar sin vårtävling till 26 september. Centrum OK genomför sin teamsprint den 13 oktober och Karlbergs SoIF kommer genomföra en ungdomlig variant av Pampas Night den 28 oktober. Natt-SM genomförs den 6 november och kanske kommer Höstlunken bli ett SM -Ultralång för juniorer.

Det finns alltså massor av roliga och nyttiga tävlingar i Stockholm att se fram mot i sommar och höst. Kolla i Evenor och anmäl dig!

Skribent: Lars Forsberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274050
E-post: orientering@sdfstock...

Se all info

Samarbetspartners

 

OL-specialisten
Stockholms bästa butik

MILA 2012
Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

25manna
Världens bästa klubb vinner


10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar