In English
Hoppa till sidans innehåll

Stockholm visade klass när SM och Swedish League avgjordes i Västervik

12 APR 2021 16:58
Någon på smittskydd Stockholm ifrågasatte om orientering är en elitidrott, det är häpnadsväckande hur okunniga myndigheterna är. Vid SM och Swedish League visade Stockholms orienteringsamatörer var skåpet bör stå.
  • Uppdaterad: 12 APR 2021 16:58

Dagarna två fick de bästa orienterarna i Sverige chansen att möta varandra igen efter en träningsvinter. Swedish League, medeldistans och SM-ultralång stod på programmet. Terrängen var skuren och knixig i utkanten av Västervik, passade Stockholm bra. 

Stockholm visade som sagt framfötterna och lämnade avtryck i resultatlistorna. Bäst form av 08-orna visade Gustav Bergman. Två vinster och på den gemensamma SM-ultran imponerade han extra genom att bara springa ifrån alla när 4-5 km återstod. Simon Imark från Tullinge imponerade också, tvåa på medel och med och styrde SM-ultra ända in i slutkampen. Femma  efter dryga 2 timmars kämpande är toppen av 23-åringen. 

På damsidan visade Helena Bergman att hon håller än, tvåa på medeldistansen. Roligt också att Karolin Ohlsson är tillbaka efter operation, in som trea starx efter Helena. Båda avstod sedan SM-ultra, troligen på grund av skaderisk.

Emma Bjessmo, Lidingö, visade att hon är med i sverigetoppen även i år. Sexa på SL-medel och trea på SM-ultra. Lidingös damer visade för övrigt råstyrka, vad sägs om överraskningen och andraårssenioren Ebba Ganslandt och norrlandsfostrade Alice Hugosson som femma och sexa i spurtstrid om silver. 

Nu får vi se vad som händer kommande veckor. Blir det fler möjligheter för Stockholm att briljera? Ja, om smittskyddsmyndigheterna slutar mobba orienteringssporten finns det ju säkra förutsättningar. Den som överlever får se.

Resultaten medel

Resultaten SM-ultra

Skribent: Lars Forsberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274050
E-post: orientering@sdfstock...

Se all info

Samarbetspartners

 

OL-specialisten
Stockholms bästa butik

MILA 2012
Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

25manna
Världens bästa klubb vinner


10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar