In English
Hoppa till sidans innehåll

Storslam för Marcus

16 SEP 2019 07:23
Vi hade det på känn! Marcus Stenebo från Attunda OK kunde mycket väl ta guld på Ungdoms-SM. Det blev två för 15-åringen från Sollentuna!
  • Uppdaterad: 16 SEP 2019 07:23

Att Marcus var lite av favorit var ingen överdrift. Han vann fem deltävlingar i Ungdomspriserna 2019, och var topp fem på de som han inte vann. Vinner man UP sammanlagt, då är man i sverigetopp, det vet man av erfarenhet. Vid O-Ringen i Norrköping vann han också, så där hade vi ännu ett argument för att ha honom som favorit. Det är klart imponerande att palla för favoritskap.

Vid tävlingarna i Oskarshamn var det inte bara Marcus som presterade toppresultat. Amanda Granqvist från OK Ravinen imponerade också, blev bronsmedaljör på båda distanserna i D16-klassen. Isak Gelius från Snättringe SK slog till med ett silver på långdistansen i H16-klassen.

Utöver ädla medaljer kammade Stockholm hem ett antal topp 10-placeringar, det vill säga prisplatser och i övrigt bra prestationer.
Vad sägs om Oskar Wångberg-Aneland från Snättringe SK som blev fyra på lång och åtta på sprint i H16. Ludvig Lange från Tumba-Mälarhöjden OK sprang snabbt och rätt, blev fyra på sprinten i H15-klassen. Klubbkamrat Ingrid André blev femma på långdistansen i D15.
Mia Roller från Järfälla OK kom åtta på sprinten och nia på långdistansen, ock¨å hopn springer i D15. Johan Fochsen från Waxholms OK blev åtta på långdistansen och nia på sprinten. Jesper Åkesson, Järfälla OK blev nia på långdistansen där Elis Ivers från Attunda OK också fick gå upp på prispodiet med sin tiondeplats. Alla  springer i H15.

På den avslutande stafetten lyckades inte Stockholm försvara vinsten från förra året, men en fin sjundeplats blev det för lag 2 med Otto Balck, Täby OK, Smilla Mogensen, OK Ravinen, Ludvig Lange och Ingrid André, TMOK i laget.

Mer om USM kommer i nästa nummer av Orientering Stockholm/StOF-nytt.

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274050
E-post: This is a mailto link

Se all info

Samarbetspartners

 

OL-specialisten
Stockholms bästa butik

MILA 2012
Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

25manna
Världens bästa klubb vinner


10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar