In English
Hoppa till sidans innehåll

Styrketräning i projekt 15-16

26 FEB 2021 10:24
Marsträffen handlar om styrketräning. Kursen bygger på en film som visar bra övningar och förklarar hur de ska göras rätt och varför det är viktigt att göra den här typen av övningar.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2021 10:24

Väsby OK har producerat kursen i samarbete med Tobias Gelius i Snättringe som är läkare och väldigt intresserad av träningslära.

"Filmen kommer att handla om skadeförebyggande styrketräning. Många ungdomar i den här åldern har precis upptäckt hur roligt det är att träna och hur snabbt vi kan utveckla vår fysiska förmåga. Det är tuffa intervaller ett par gånger i veckan och ibland på underlag. Kroppen svarar inledningsvis bra med all träning, men vad händer med vår kropp när den säger ifrån? Har en 15 åringen några begränsningar? Troligen känner ni alla till någon som haft eller har förslitningsskador. I det här programmet så lär vi oss vilka skadebekymmer som oftast uppstår för en 16 åring och vad de beror på, Men vi lär oss också vad vi kan göra för att förebygga dessa så att vi kan fortsätta med träningen som är så rolig!"

Till styrketräningsmomentet finns också teknikbanor som sitter ute under helgen 13-14 mars. Det är olika ställen för söder- och norrklubbar och kartor skickas som pdf för egen utskrift efter anmälningsstoppet.

Läs mer om deltagande och anmälan i Inbjudan

Skribent: Per Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274050
E-post: orientering@sdfstock...

Se all info

Samarbetspartners

 

OL-specialisten
Stockholms bästa butik

MILA 2012
Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

25manna
Världens bästa klubb vinner


10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar