In English
Hoppa till sidans innehåll

Avlysningar 2022-


Orientering är självvald väg i okänd mark,
tankens skärpa vid kroppslig möda, 
snabba beslut under spännande tävling.

Ja, så lyder orienteringssportens devis sedan mitten av 1900-talet. Den självvalda vägen i den okända marken blir allt mer urvattnad i vårt distrikt eftersom vi mest hela tiden tränar och tävlar i samma terrängområden. I våra tävlingsregler är en av grundpelarna att vi inte får skaffa oss otillåtna fördelar gentemot våra medtävlade.

Det finns alltså reglerat att "tävlande som har sådan kännedom om ett tävlingsområde att han eller hon kan anses ha fördel av detta får inte delta i mästerskapstävling eller rankingmeriterande tävling inom området". Läs mer i kapitel 6 i tävlingsreglerna, tävlande på lika villkor.

StOF:s tävlingskommitté har med hänvisning till gällande tävlingsregler beslutat  att alla tävlingsområden som används för de viktigaste tävlingarna under de kommande åren ska avlysas för träning och tävling. Det är varje arrangörs detaljerade avlysning som är kopplad mot regelverket, StOF:s ger endast en grov bild av vilket område som avses. Senast ett år innan aktuellt tävlingsdatum ska avlysningen börja gälla.

Avlysningar gäller till och med att arrangemanget i fråga är genomfört. Klicka på länkarna nedan så syns avlysningarna för norra delen och södra delen av Stockholm lite tydligare. Kontakta gärna StOF-kansliet och framför allt arrangören vid frågor.

Avlysning norra

Avlysning södra

Uppdaterad: 17 AUG 2018 10:50 Skribent: Lasse Forsberg

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274050
E-post: orientering@sdfstock...

Se all info

Samarbetspartners

 

            
                 Stockholms bästa butik

            
                Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

             25manna
                 Världens bästa klubb vinner

             
                 10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar