In English
Hoppa till sidans innehåll

En Uppländsk orienteringsprofil har lämnat oss

30 DEC 2015 09:35
Vi har nåtts av beskedet att den tidigare ordföranden i UOF, Sven-Erik Mosén, har avlidit. Sven-Erik har en lång ledargärning bakom sig inom uppländsk orientering och var hedersordförande i UOF
  • Skapad: 30 DEC 2015 09:35

Med basen i Sigtuna OK var det Sven-Erik som var den drivande i att ta fram konceptet med O-ringen 2001 i Märsta. Han kom också att spela en central roll i genomförandet genom att ta på sig uppdraget som Generalsekreterare. Sven-Erik hade dragit ett tungt lass vid etableringen av ORU (Orienteringsringen i Uppland) som var den förening som genomförde O-ringen och han insåg även fördelarna med att låta den leva kvar redo att ta hand om ytterligare arrangemang. Det var denna förening som senare ansvarade för både 10MILA 2008 i Rosersberg, åter med Sven-Erik som generalsekreterare och nu senast 10MILA 2015 i Skepptuna.

När O-ringen lagts till handlingarna så tog Sven-Erik 2002 över ordförandeskapet i UOF där han höll i klubban under nästan ett helt decennium.  När han trädde tillbaka som ordförande förärades han titeln Hedersordförande i Upplands orienteringsförbund med ständigt medlemskap i styrelsen.

När vi nu nås av beskedet att Sven-Erik somnat in efter en tids sjukdom så är det med stor tacksamhet vi minns hans gärning för uppländsk orientering. Våra tankar går till hustrun Kerstin och övriga familjemedlemmar.

Sture Larsson          Sören Eriksson
ordf UOF                  ordf ORU

Skribent: Sture Larsson
Epost: This is a mailto link
Partners
 Våra partners
bagheera_eventor_30varextra_feb2021.gif
Länkar
full koll

Postadress:
Upplands Orienteringsförbund
C/o Peter Hambäck, Plommonvägen 178
741 31 Knivsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Annons