In English
Hoppa till sidans innehåll

Föreningskonferens 2014

04 MAR 2014 21:05
Den 5 februari hölls en föreningskonferens i Uppsala Där skolsamverkan diskuterades. Klicka på länken för att läsa mer om vad som sas vid mötet.
 • Skapad: 04 MAR 2014 21:05

 • En presentationsrunda
  Vi startade kvällen med en presentationsrunda över alla som var närvarande och vilken förening man kom ifårn. Ett stort antal föreningar var närvarande vilket var positivt.

 • Skolans kursplan
  Björn inledde sedan med att kort berätta om grundskolans kursplan i ämnet Idrott & Hälsa och vad den säger om orienteringsmomentet. Där framgår det att alla elever ska få undervisning i kartans uppbyggnad och funktion samt kunna orientera sig i närmiljön och sedan i okänd terräng med hjälp av karta. Tydligare information finns här:
  http://www.skolverket.se/laroplaner-amnen-och-kurser/grundskoleutbildning/grundskola/idrott-och-halsa

 • Olika övningar
  Olika övningar som kan vara bra att användas med skolklasser diskuterades. Stjärnorientering, korta slingor och poängorientering var några exempel som lyftes fram. Alla var överens om att kortare utstickare med en gemensam punkt i mitten är bättre än långa slingor som ska avverkas.

 • Skolgårdskartan
  Alla närvarande betonade att det är väldigt viktigt med en skolgårdskarta. Detta ger grundförutsättningarna för att kunna bedriva roligt undervisning i orientering. Hur detta kan ordnas och hur kan det kan finansieras diskuterades mycket och ett bra sätt att hitta stöd är att söka pengar från idrottslyftet.

 • Informationsbrev
  Ett informationsbrev om orienteringsklubbarna och vad de kan hjälpa till med ska sammanställas och skickas ut till distriktets skolor och idrottslärare. Tanken är att på så sätt visa att orienteringsklubbarna finns och ge tips om vad de skulle kunna hjälpa till med när det kommer till idrottsundervisning. Alla föreningar som är intresserade av att vara en del av detta utskick skickar sina uppgifter till Björn i UOF som sammanställer den.
 • Samordning
  Hur detta ska samordnas diskuterades mycket. En grupp med olika personer kommer att bildas. Sture Larsson från Länna har tillfrågats och är intresserad av att vara drivande i detta projekt. Lena kommer att vara med som kontakt till styrelsen. Sedan behövs representanter från några föreningar för att vi ska kunna samordna insatser för att på så sätt kanske kunna nå ut till de ”vita fläckar” som finns i distriktet där det saknas förening. Vi pratade även om vilken roll UOF ska ha i detta arbete och det är något som gruppen får arbeta vidare med.

 

Det som beslutades var alltså att en grupp bildas för att arbeta med skolsamverkan inom distriktet och ett utskick kommer att göras till distriktets skolor.

 

Förslag på informationsfolder: Broschyr Skolsamverkan

 

                                                           Vid tangenterna/Björn Johansson, UOF

Skribent: Björn Johansson
Partners
 Våra partners
bagheera_eventor_30varextra_feb2021.gif
Länkar
full koll

Postadress:
Upplands Orienteringsförbund
C/o Peter Hambäck, Plommonvägen 178
741 31 Knivsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Annons