In English
Hoppa till sidans innehåll

Upplandscupsfinal 2020

20 SEP 2020 19:04
Det är nu dags att anmäla sig till Upplandscupsfinalen, för alla Upplands ungdomar mellan 10 och 16 år. För visst, det blir en final även i år, trots att det inte var några deltävlingar. Och, nu blir finalen på ett helt nytt sätt.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2020 19:04

I år kör vi på prov en helt ny slags final, som blir mer som en lagtävling. Det som skiljer från tidigare är att det inte blir några vanliga banor utan en och samma bana för alla, men där man kan dela upp kontrollerna mellan sig. Banan består av 5 bokontroller och vid varje bonkontroll finns det 6 extrakontroller. Dessa extrakontroller kan man dela upp mellan sig, eftersom det räcker att en person i laget har tagit varje extrakontroll. Extrakontrollerna har lite olika svårighetsgrad, från vit till orange och olika långa, så man får tänka på de olika lagmedlemmarnas styrkor. Man får också skippa någon kontroll men då blir det ett tidstillägg. Sedan finns det lite andra regler men det kommer att stå mer utförligt i PM.

Notera att det går bra att vara med även om man är färre än 6 i laget, men då får någon springa lite längre.

Och förresten, finalen går i Långhundra, vid Främjarstugan. I dessa corona-tider kommer det att vara en rätt utdragen tävling, med 5 minuter mellan varje start. Så kom och prova på något annorlunda. Anmäler er gör ni på Eventor. Eftersom Eventor inte är gjord för den här typen av tävlingar, så av praktiska skäl står den som stafett med två sträckor, men alla i laget startar alltså samtidigt.

Skribent: Peter Hambäck
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Upplands Orienteringsförbund
C/o Peter Hambäck, Plommonvägen 178
741 31 Knivsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info