In English
Hoppa till sidans innehåll

Ny klassindelning för ungdomar 2018

15 JAN 2018 18:03
Under 2018 så kommer vi att som ett pilotprojekt i Uppland att testa en ny klassindelning för ungdomar. Samtliga Kortklasser tas bort och ersätts med U-klasser där det sker vissa förändringar. U-klasserna blir öppna för alla ungdomar upp till 20 år.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2018 17:30

Det förslag till omformningen av ungdomsklasserna som diskuterats, att ersätta kortklasserna med U-klasser diskuterades av ungdomslderagruppen på Tinget och det var stor enighet runt detta. Delar av förslagget stämmer till överens med de intensioner som presenterats från SOFT. En diskussion har förts med SOFT om att vi genomför vårt förslag som ett pilotprojekt som en test under 2018.
Styrelsen beslöt på sitt möte den 9 januari att fastställa detta att gälla för alla tävlingar i Uppland under 2018 och vi kommer att skriva in det i vår verksamhetsplan, För ungdomar och juniorer så kommer alltså nedanstående klasser att finnas i Uppland under 2018. U-klasserna skall vara öppna för alla upp till 20 år. Det skall gälla fri starttid med möjlighet till skuggning och att springa i patrull. Det skall vara möjligt att anmäla sig till de klasserna på arenan. Detta har vi i praktiken haft under många år i och med att vi haft vakansplatser i alla ungdomsklasser.

Ändringar kommer att diskuteras med tävlingsledarna för årets tävlingar i samband med ett möte den 12 februari, och då kommer Lars Greilert från SOFT att medverka. Dessutom kommer det att bli en träff för ungdomsledarna i samband med uppstarten den 4 mars, för att diskutera hur ändringarna påverkar klubbarnas arbete. Klassändringar kommer också att följas upp löpande under säsongen och utvärderas i samband med tinget i november.

Nedanstående filer ger ytterligare information

En guide till de nya ungdomsklasserna i Uppland.doc

Anvisningar till tävlingsarrangörer:

Uppland provar ny klassindelning för barn och ungdomar.doc

 

Skribent: Sture Larsson
Epost: This is a mailto link
Partners
 Våra partners
bagheera_eventor_30varextra_feb2021.gif
Länkar
full koll

Postadress:
Upplands Orienteringsförbund
C/o Peter Hambäck, Plommonvägen 178
741 31 Knivsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Annons