In English
Hoppa till sidans innehåll

USM-truppen 2015


Nu är det nära

Hej alla USM-löpare!

Idag är det en vecka kvar till första USM-tävlingen. Hoppas ni är taggade och i form! Har ni sett att startlistorna kommit?? Gå in och titta när ni startar. Passa på och läs PM också så ni alla är uppdaterade på vad som väntar.
Vi träffas klockan 7.45 nästa fredag, 11/9, vid Statoil/MAX som ligger vid E4ans norra infart i Uppsala. Därifrån kommer vi att åka stor buss tillsammans med Gästrikland som kliver på i Gävle.
Ät frukost hemma men TA MED EGEN LUNCH som vi äter när vi kommer fram vid 12-12.30! Finns ingen mat där att köpa då, utan första måltiden som serveras är middagen på kvällen. Däremot finns något mellanmål att köpa medans man väntar i karantän om man startar sent på sprinten. OBS! Viktigt!
Ni behöver ta med sovsäck och liggunderlag då det är hårt underlag den här gången. Likaså bra kläder då det blir långa dagar vid TC eftersom vi har stor buss och måste vänta in alla. Ta med kängor/stövlar/regnkläder/varm tröja och mössa!
Alla måltider, frukost, lunch och middag ingår, så de enda ni behöver köpa själva är ev mellis eller liknande. Ta därför inte med för mycket fickpengar.
Tror det var allt men ring (Maria Olsson)om ni har fler funderingar!
Ser fram emot en spännande USM-helg!

Anmälan USM 2015

Hoppas ni haft ett bra sommarlov och känner er utvilade och sugna på en ny orienteringssäsong. Det är bara en dryg månad kvar till USM så det hög tid att komma igång med orienteringsträningen. Det är också dags att anmäla sig till USMresan. Till skillnad från ifjol så kommer VI att ta hand om samtliga anmälningar till tävlingarna så ni behöver inte göra något annat än att fylla i det utskickade formuläret. Vi kommer också att anmäla ett antal stafettlag och uttagningen kommer meddelas på plats.

Rapport från USM-lägret 14-17/5!
När de flesta av landets orienterare drog till Dalarna på stortävling så passade tjugoåtta glada USM-truppare på att åka till Sundsvall på läger för att känna på terrängen inför höstens USM-tävlingar. Vi lyxade till det med att bo på Sidsjö Hotell- och Konferens och det är samma anläggning som kommer att vara huvudanläggning på USM. Vi åt också i restaurangen på Sidsjön och det serverades väldigt bra mat som hade strykande åtgång! Kocken var förskräckt och sa att vi år som hästar! Vi hade tre bra träningar med olika karaktär. Allt från tvåtimmarspass uppe på södra berget till sprintslingor inne i ett hyreshusområde där lokalbarnen kom och var nyfikna och undrade vad vi pysslade med när vi kryssade runt o for fram i full fart åt alla håll )

På lördagen och söndagen passade vi på att delta i Tour de Medelpads tävlingar. Två segrar i ungdomsklassen blev det på lördagens långdistans genom Erik Hannrup och Sandra Boström . Erik vann dessutom söndagens sprint! Vi konstaterade att Sundsvallsterrängen är lite svårare än Upplandsterrängen och dessutom mer kuperad så det gäller att ligga i med löpträning och orienteringsträning under sommaren.

Nu ser vi fram emot USM i september !

Bilder hittar ni här

Inbjudan till USM-läger i  Sundsvall!

 

Då är det äntligen dax för årets USM-läger som genomförs under Kristihimmelfärdshelgen den 14-17 maj. Vi tänkte åka upp i minibussar efter lunch torsdag den 14 maj och åka tillbaka på söndag eftermiddag den 17 maj. Eftersom det är långhelg behöver ni inte ta ledigt från skolan.

När vi kommer fram på torsdagskvällen blir det ett lätt träningspass och på fredagen kör vi två orienteringspass och provar på terrängen som USM kommer att avgöras i den 11-13 september. På lördag och söndag, 16-17 maj, kommer vi att delta i Tour de Medelpads tävlingar som går i närheten. VIKTIGT att ni anmäler er själva, precis som vanligt, till de två tävlingarna!!

Vi kommer att bo på Sidsjö Hotell och Konferens och det är samma anläggning som är huvudanläggnimg under USM. Vi har bokat ett antal 3 och 4-bäddsrum med riktiga sängar och vi kommer att äta de flesta måltider i deras restaurang. Lyxigare än förra året alltså....!! Ni behöver inte ta med lakan eller handduk till hotellet, bara en liten handduk för tävlingarna.

 

Din ungdomsledare kommer att skicka ut info om anmälan.

 

Anmäl sedan så snart som möjligt så att vi kan meddela Sidsjön hur många vi blir. Mer detaljerad info kommer längre fram men hör gärna av er om ni har frågor redan nu. Vi ser fram emot en spännande orienteringshelg i Sundsvallsskogarna!

Maria 073-434 47 71 Per 070-811 54 11         

Mer info om USM-tävlingarna finns här: https://www8.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_579947/cf_57129/Inbjudan_USM2015.PDF

 

 

Äntligen dax igen......!! 99:or och oo:or i Uppland är härmed inbjudna till att delta i USM-truppen 2015!

Ni som inte varit med tidigare eller vet vad detta innebär, så är det väldigt roligt att vara med. Truppen åker på några läger under året och i september åker vi på Ungdoms SM som i år genomförs i Sundsvall. Alla är välkomna att vara med i truppen! Man behöver inte elitsatsa på orientering för att få vara med. Se det som en chans att ha roligt och lära känna nya kompisar från andra klubbar!

Du bestämmer själv hur många av aktiviteterna du vill delta på och alla är välkomna att åka med på USM-resan som blir årets höjdpunkt. Kostnaden för att gå med i truppen är 100 kr och faktureras din klubb.

Den 19 april på OK Enens tävling kommer det att vara en information om kommande aktiviteter och där vi berättar mer om vårt träningsläger i Sundsvall den 14-17 maj. Så glöm inte anmäla er till Enens tävling!

Anmälan till truppen och till lägret görs via enkäten som klubbarnas ungdomsledare ska ha fått.

Svara senast den 12 april.

Frågor, funderingar? Mejla This is a mailto link , alternativt ring:

Maria Olsson: 0734-34 47 71

Per Grywenz: 070-811 54 11

Uppdaterad: 09 APR 2016 00:43 Skribent: Jonas Andersson
E-post: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Upplands Orienteringsförbund
C/o Björn Johansson, Källvägen 9
748 50 Tobo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link