In English
Hoppa till sidans innehåll

Blotet 2019

27 OKT 2019 17:32
Nu har Skogskarlarnas blot hållit i slaktmånaden anno 2019. Blotet avhålls i Skatt Kärr där karlarna i Karls Stads kretsen ordnat men ett trevligt och välarrangerat blot
  • Uppdaterad: 27 OKT 2019 17:32

Som sedan bjuder inleddes blotet med att gröngölingarna fick försöka lösa en enkel, nåja, uppgift. När de sent om sider löst uppgiften  gav sig karlarna själva ut i skogen på promenad eller skärmjakt.

Efter intagande av medhavd matsäck var det dags för blot. Karlarna fick lära sig mer om bygden av Bengt Lagerberg från Östra Fågelviks hembygdsförening vilkat var uppskattat. Blotförhandlingarna avlöte som vanligt utan större mankemang. Vissa problem med elektriciteten var det men inget som stoppade en samling skogskarlar.

Ur mörkret frammträdde så härolden med 4 vilsna gröngölingar som av talmannen frågades ut om diverse skogliga och andra ting. Svaren var av varierande men genomgående bristande karaktär. Karlarna lät dock nåd gå före rätt och de fyra upptogs i vår kamratskap. 

Kvällen avslutades i Vårt Hus där galten Särimmer avnjöts tillsammans med rotstomp och gröna ärtor. Lotteri och prisutdelningar samt diverse tacktal avslutade aftonen. Dessförinnan hade dock kolburken överlämnats till Syd-ostkretsen som står som arrangör av nästa års blot.

Skribent: Per-Anders Bergman
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se

Länkar

EventorBanner150x35p


 

 
SKK_Emblem_Dark


SkolprojektetLoggahemsidan


Postadress:
Värmlands Orienteringsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress:
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764776
E-post: monika.wikstrom@ihva...

Annons