In English
Hoppa till sidans innehåll

Rolf Bylund död

09 DEC 2015 21:54
Rolf Bylund har stämplat vid sista kontrollen.
  • Uppdaterad: 09 DEC 2015 22:38

Värmlands Skogskarlars Klubb har nåtts av budskapet att vår Hederstalman Rolf Bylund har lämnat oss. Under närmare tjugofem år var han vår främste företrädare - Talman. Han var också djupt engagerad i hela orienteringsrörelsen, bland annat som ordförande i Värmlands Orienteringsförbund under många år. Under Rolfs tid inleddes ett projekt för att stödja Orienteringsförbundets satsning på unga, blivande storlöpare. Det lever än idag och har bidragit med ett par miljoner (i nuvarande prisläge) för ”yngels förkovran”. Det har gett resultat, även om många av de före detta ynglen nu uppträder i andra distrikt. Projektet lever fortfarande och med efterhand ökande resurser.

De som deltog i våra årliga blot mötte en idérik, drivande och kunnig ledare med en smittande entusiasm. Han ledde vår rörelse med fast hand. Hans underfundighet och framstående skådespelartalang uppskattades av de flesta. Undantagna var möjligen de Gröngölingar som skulle testas med besvärliga frågor, före intagningen i vår krets. Många av oss minns fortfarande stunden och de frågor som vi inte kunde finna svaren på. Hans tal till de nyintagna Karlarna andades välvilja och framtida förhoppningar och gav tröst för den teatralt burdusa utfrågningen. ”Skämt och allvar växlar här i livet” är en återkommande fras.

Vid vårt 75-årsjubileum presenterades en minnesskrift som Rolf åstadkommit med hjälp av ett synnerligen gott minne och djupdykningar i vårt arkiv. Boken beskriver väl hur våra traditioner försiktigt utvecklats, men ändå lever kvar. Det arv som överlämnades till en ny Talman 2007 har utgjort en stabil grund för vår klubbs fortsatta verksamhet.

Vi har alla många bilder av Rolf i vårt inre. Ta fram några och begrunda dem. Du kommer att fyllas av beundran och respekt för Rolf och för hans idoga och sällsynt varaktiga arbete för vår klubb.

Vi känner djupt för Anita – även hon tidigare ordförande i VOF -- och övriga anhöriga.

 

Yngve Talman

Skribent: Jan Gustafsson
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se

Länkar

EventorBanner150x35p


 

 
SKK_Emblem_Dark


SkolprojektetLoggahemsidan


Postadress:
Värmlands Orienteringsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress:
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764776
E-post: monika.wikstrom@ihva...

Annons