In English
Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Värmlands junior team

30 NOV 2017 19:20
Skogskarlarnas klubb i Wermeland stöttar Värmlands orienteringsförbund med pengar. En rapport nedan visar vad pengarna används till.
  • Skapad: 30 NOV 2017 19:20

Värmlands Junior Team 2017

Efter att ha legat i dvala några år startade Värmlands Junior Team upp igen 2017. Syftet var att försöka stötta de juniorer vi har i Värmland och hjälpas åt att komma ut på värdetävlingar runt om i landet. Med ekonomisk stöttning från Skogskarlarna har vi kunnat ordna resor och aktiviteter för att svetsa samman de juniorer vi har i distriktet.

Under vintern ordnades två träningsdagar. En lördag i januari drillades tjugo juniorer och ungdomar i Våxnäshallen där inriktningen var styrka, spänst och snabbhet. I mars hade vi en heldag ordnad av Oskar Andrén. Förmiddagen bjöd på teknikträning i skogen och på eftermiddagen pratade Oskar träning.

8-9 april ordnade vi gemensam resa till Blekinge för säsongens första Swedish Leauge och i början av juni genomfördes en träningsdag i Kilsbergen inför höstens SM-tävlingar.

Vi har varit mellan 15 och 30 deltagare på aktiviteterna. De flesta juniorer, men även en del äldre ungdomar och yngre seniorer. Vi som varit ledare tycker vi lyckats få med en stor del av våra förstaårs juniorer ut på större tävlingar, även de som inte går på OL-gymnasium. Vi ser det som viktigt att kunna behålla en stor grupp och erbjuda aktiviteter som passar alla.

Ser vi till resultaten för året kan vi konstatera att det varit en riktigt bra år för Värmland. Frida Johansson blev svensk mästare vid Natt-SM i Östansjö. Andrea Uller Kil har tagit tre individuella brons och Kils juniorgrabbar vann bron s på SM-stafetten. Vi har haft 50 SM starter i juniorklasserna och det var 16 värmlandsjuniorer som sprang medeldistansen.

Planen är att fortsätta med VJT och hoppas vi blir än fler som hänger på. Det finns plats även för våra seniorer. Vi hoppas Skogskarlarna fortsätter stötta oss och våra yngel!

För VJT Pär Nyman

Skribent: Per-Anders Bergman
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se

Länkar

EventorBanner150x35p


 

 
SKK_Emblem_Dark


SkolprojektetLoggahemsidan


Postadress:
Värmlands Orienteringsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress:
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764776
E-post: monika.wikstrom@ihva...

Annons