In English
Hoppa till sidans innehåll

Trivselträff i samband med Oringen

03 AUG 2017 15:27
Lyckad trivselträff med 100 deltagare i Brunskog.
  • Skapad: 03 AUG 2017 15:27

Under många år har Skogskarlar och Skogsflickor bjudit in Karlar och Huldror som gästat O-ringen. Det har varit intressanta studiebesök, underhållning och en gemensam enkel måltid med mycket ”eftersnack”. I år var det vår tur.

Vi samarbetade med Skogsflickorna, som var väl förankrade i Jösse-trakten, bland annat genom Rikstalhuldran Mary Falkevik Olsson. Platsen blev ganska självklar – Skutboudden. Där pågick ju Gammelvala, men det var bara till fördel.

Programmet omfattade en kort orientering om platsen och verksamheten, framförd av Stenåldersmannen Leif Nyman, iförd oklanderlig Brunskogs-dräkt och sin stenåldersdekoration. Efter det fri rundvandring i folkmyllret. Orienterarna kunde  beskåda en rykande kolmila med kolarkoja. Oftast ser vi ju bara kolbottnen och några stenar som visar var kojan stått. Även en tjärdal – en populär kontrollpunkt på Gotland – kunde ses i full drift, liksom många gamla maskiner.

I den stora restauranten intogs så smörgåsar och dryck. Eftersnacket var omfattande då vi nådde upp till nästan 100 deltagare, inklusive oss arrangörer. Skogssportens Gynnare, representerade av Kerstin Karlsson, berättade om sin verksamhet och kunde konstatera att ungefär hälften av deltagarna också var medlemmar.

Som underhållningsinslag hade valt det bästa som fanns i trakten Maria ”Vildhjärta” Westerberg och Johannes Söderqvist. "En berättarkväll i pinnarnas tecken” låter kryptiskt. Men Marias hjärta klappar vilt för allt konstigt som finns i skogen. Allt kan bli konst! Johannes hjärta var mer inriktat mot musiken värld, men många visor var Marias texter. Många skrönor och en del sanning framfördes medan ”pinnarna” visades upp och skickades runt till allmän beskådan. Omfattande ovationer utbröt – både för Johannes sång och musik och för Marias fyndiga (ibland något ”burleska”) beskrivningar.

Avslutningsvis kunde vi konstatera vissa likheter mellan orienterarna och artisterna: Fantasi är en tillgång. Vi omsätter karta till terräng eller ibland tvärtom. Maria ser vad som kan skapas av pinnar, stubbar, stenar och allt som kan hittas i skogen – men då måste man gå och tänka långsamt. Självklart klappar våra hjärtan också av kärlek till skogen.

Vi arrangörer var nöjda med både deltagandet och genomförandet. Även deltagarna hade syn- och hörbarligen uppfattat verkat nöjda.

Värmlands Skogskarlar tackar Skogsflicorna för gott samarbete mot ett mål som vi uppnått.

 

Yngve Talman

Skribent: Per-Anders Bergman
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se

Länkar

EventorBanner150x35p


 

 
SKK_Emblem_Dark


SkolprojektetLoggahemsidan


Postadress:
Värmlands Orienteringsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress:
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764776
E-post: monika.wikstrom@ihva...

Annons