In English
Hoppa till sidans innehåll

VM-resa med stöd av SKK Värmland

19 OKT 2016 19:06
Varje år ger Värmlands Skogskarlar ekonomiskt bidrag till yngels förkovran. Det är ett viktigt tillskott för VOF:s ungdomskommitté och 2016 kunde vi tack vare det ordna en resa till VM i Strömstad!

  • Uppdaterad: 19 OKT 2016 19:10

Första VM helgen av VM avgjordes sprintdistanserna. På fredag kväll var det en buss med 45 ungdomar, juniorer och ledare som åkte från Värmland till Strömstad för att springa publiktävlingar och heja på ”di svenske” med vår egen sprintstjärna Jonas Leandersson i spetsen.

Vi bodde i Eds SK:s klubbstuga och på lördag morgon reste vi de sista milen till Strömstad. Där hann vi få en glimt av sprintkvalet innan vi själva sprang en publiktävling i sprint. På eftermiddagen avgjordes sprintfinalerna. Eftersom publiken fick vara utmed banorna fick vi verkligen chansen att se löparna på nära håll. Det var många av ungdomarna som tyckte det var riktigt häftigt att se hur fort kartläsning och kontrolltagning gick i verkligheten.

Lördag kväll fyllde vi på våra energidepåer med Eds bästa familjepizzor och alla somnade mätta och trötta efter en lång dag.

Söndag förmiddag sprang vi publiktävling medeldistans och efter lunch på stan var vi redo att heja fram Sverige i sprintstafetten. Det var mycket publik både på arenan och efter banan och det blev en tajt och spännande stafett. Vi fick se Jonas Leandersson ta upp Sverige i täten på sin sträcka och det blev till sist ett svenskt brons.

Resan blev lyckad och ungdomarna fick chansen att se världseliten på riktigt nära håll, samtidigt som de själva fick springa två bra tävlingar.

Vi fick även bidrag att bekosta två unga ledare på Rikslägret i Sälen sista veckan i juni. Tyvärr kunde ingen av våra juniorer och unga seniorer följa med då de hade fullt upp med sommarjobb och annat. Nu fanns ändå två värmlänningar på plats då Sanna Skoog och Ebba Ekman ingick i lägrets ledarstab och vi fick hjälp av dem som uppföljare vid några träningar. Istället gick en del av bidraget till förberedelser inför USM på hemmaplan. Ett USM som blev väldigt lyckat med en stor trupp som presterade bra och många fina resultat.

Det är oerhört värdefullt att vi kan ordna resor, träningsdagar och likande för våra ungdomar. De får chansen att träffas över klubbgränserna vilket gör att kompisgänget växer utanför klubbgränsen. Att dessutom komma utanför distriktet och känna på annan terräng är viktigt i den här åldern. Så tack för stöttningen och vi kan lova att våra yngel har förkovrat sig även detta år!!

 Pär Nyman

VOFs ungdomskommitté

Skribent: Per-Anders Bergman
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se

Länkar

EventorBanner150x35p


 

 
SKK_Emblem_Dark


SkolprojektetLoggahemsidan


Postadress:
Värmlands Orienteringsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress:
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764776
E-post: monika.wikstrom@ihva...

Annons