In English
Hoppa till sidans innehåll

Rekryteringsprojektet tar semester

13 JUN 2016 13:53
Efter en händelserik vår är det dags att vila upp sig inför hösten då vi fortsätter arbeta med nya idéer och jobbar för att fortsätta växa som idrott.
  • Skapad: 13 JUN 2016 13:53

Våren har varit väldigt spännande och vi har hunnit med mycket i Värmland redan i år. Det största projektet vi haft är ju såklart World Orienteering Day som slog rekord med totalt 252 927 deltagare! Vi i Värmland bidrog med 5022 deltagare vilket utgjorde 14 % av Sveriges deltagare. Det är väldigt imponerande med tanke på att Värmlands befolkningsmängd endast utgör 2,8 % (2015-12-31) enligt SCB.

Starkt jobbat under våren, och till hösten har jag lite tankar på vad vi kan göra för att fortsätta ha ett aktivt föreningsarbete i Värmland.

En tanke är att göra någon sorts ”Skol-cup” där man skulle kunna samarbeta skola-förening-stolpjakten. Det jag tänker då är att man åker ut till skolor och håller någon sorts orientering. Om möjligheten finns kan man då kombinera med Stolpjaktens ”veckans bana” som föreningen då kan arrangera i bästa fall samma kväll. Då skulle man kunna slå två flugor i en smäll och aktivera såväl skolelever som stolpjägare för att locka dem till föreningslivet.

En annan tanke är att försöka samarbeta mer runtom i Värmland för att aktivera de mindre föreningarna i större utsträckning. Det finns några tankar och det vore väldigt kul att diskutera dem med er i föreningarna, så hör gärna av er på mail så svarar jag så fort jag kan.

Jag ser fram emot en rolig höst och hoppas att ni också är sugna på att njuta av orienteringsarrangemangen.

 

Ha en bra sommar så hörs vi! :)

Skribent: Oskar Andrén
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se

Länkar

EventorBanner150x35p


 

 
SKK_Emblem_Dark


SkolprojektetLoggahemsidan


Postadress:
Värmlands Orienteringsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress:
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764776
E-post: monika.wikstrom@ihva...

Annons