In English
Hoppa till sidans innehåll

Om projektet


Värmlands Orienteringsförbund i samarbete med Idrottslyftet har sedan 2013 drivit ett projekt riktat mot skolorienteringen och distriktsklubbarnas nybörjarverksamhet. Projektet leddes de två första åren av Patrik Norlin där han i kontakt med distriktsklubbarna åkte ut till skolor runt om i Värmland. Besöken gick till så att Patrik höll i lektioner där han introducerade orienteringen på ett mer lekfullt och pedagogiskt vis i form av diverse övningar.

 

I Karlstad har Patrik i samarbete med OK Tyr även anordnat orienteringsdagar där skolor har fått besöka Tyrstugan och orienterat i skogarna runt Tyrstugan. Vid dessa besök har eleverna främst fått utföra en poängorientering. Ett liknande koncept bedrevs även på Hammarö utan Patriks närvaro.

 

Patrik träffade över 6600 elever under projektets tid 2013-2014 och fick väldigt positiv feedback både från elever och lärare.

 

Från och med april 2015 tar projektet ny fart när Oskar Andrén tar över Patriks tjänst då han fått ett nytt jobb. Oskar kommer att fortsätta i Patriks anda genom att tillsammans med klubbarna som vill medverka i projektet lägga upp en plan för hur arbetet och skolbesöken skall gå till. Klubbarna som medverkar i projektet får även hjälp med läger och nybörjarverksamheten vid behov och intresse.

 

Patrik tog fram ett häfte samlat med orienteringsövningar som Oskar utvecklat något. 
Detta häfte får ni gärna ta del av här.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:02 Skribent: Oskar Andrén
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se

Länkar

EventorBanner150x35p


 

 
SKK_Emblem_Dark


SkolprojektetLoggahemsidan


Postadress:
Värmlands Orienteringsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress:
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764776
E-post: monika.wikstrom@ihva...

Annons