In English
Hoppa till sidans innehåll

Utvecklingsplanen

Utvecklingsplanen (före detta elitplanen) är planen som beskriver hur vi utvecklar verksamheten i olika miljöer från enstaka föreningar till landslaget. Men utvecklingsplanen är mer än bara en utstakad väg för eliten. Där finns också en utvecklingsplan för olika åldersgrupper med syfte att höja kvaliteten på verksamheten även för ungdomar och juniorer. Då menar vi inte att de ska bli världsmästare, utan att de ska tycka att orientering är absolut roligast när man behärskar det. Vi tror att när vi har hög kvalitet på alla nivåer får vi fler orienterare - och, förstås, därmed fler som vill nå toppen.
  • Uppdaterad: 25 APR 2019 13:46

Ständigt under utveckling

Utvecklingsplanen är ständigt under utveckling. Första versionen presenterades på tränarkonventet på Bosön i slutet av 2008. Den finns som en 48-sidig folder och går att ladda ner om du klickar i rutan till höger.

Den här första versionen handlar om kravanalys med utvecklingstrappor. Efter det här grundarbetet kommer andra delar av utvecklingsplanen att växa fram. Bland delar som kommer kan nämnas Träningsmiljö, SOFT:s landslagsverksamhet och tävlingar och Tränarutbildning.

I första versionen finns en kravanalys där det beskrivs vad som krävs för att bli bäst i världen. Som grund ligger en unik undersökning i vilken inte mindre än 23 före detta världsmästare från olika länder beskrivit hur de nått toppen.

Tror på helhetstänket 

Vi tror mycket på helhetstänket. Trots att kravanalysen är indelad i fysik, teknik och mental tror vi att helheten är det som till slut avgör. Vi ska utvecklas och träna mer och mer efter det helhetstänket. Och det ska vi göra året runt - vi har varje år 365 dagar att bli bättre orienterare.

Här kan du ladda hem den nya utvecklingsplanen

Här kan du ladda ner utvecklingsplanen (före detta elitplanen)

Här kan du ladda ner skidorienteringens utvecklingsplan

Skribent: Monika Wikström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Värmlands Orienteringsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress:
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764776
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Manage Preferences

Annons