In English
Hoppa till sidans innehåll

Inställda, flyttade och begränsade tävlingar – senaste nytt om coronaviruset

16 MAR 2020 14:41
Under onsdagen beslutade regeringen att allmänna sammankomster med över 500 personer förbjuds. För svensk orientering innebär det att ett antal tävlingar ställs in eller skjuts på framtiden samt att tävlingar på olika vis begränsas.
  • Skapad: 16 MAR 2020 14:41

Läs mer på SOFTs sida: https://www.svenskorientering.se/Nyheter/forbundsnytt/installdaflyttadeochbegransadetavlingarsenastenyttomcoronaviruset/

____________________________________________________________________________

Eftersom inga av oss är smittexperter är det viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer så noga som möjligt.

Folkhälsomyndigheten har nu publicerat rekommendationer för riskbedömning av mindre evenemang:

https://www.svenskorientering.se/Nyheter/forbundsnytt/folkhalsomyndighetensinformationtillarrangoreravevenemang/

 Vi får många frågor om just veteranorientering och om äldre tävlande. Svenska Orienteringsförbundet avråder inte arrangörer att fortsatt anordna veteranorientering, men eftersom de allra äldsta tillhör en av riskgrupperna för coronaviruset är det extra viktigt att arrangörerna av veteranorienteringar känner till och följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten nu publicerat.

Delge gärna den här informationen till era arrangörer, särskilt till arrangörer av de veteranorienteringar som anordnas i ert distrikt. Tack på förhand!

 Vi kommer att ta en diskussion under morgondagen om vilka ytterligare åtgärder vi ska vidta för att informera och dela kunskap. Bland annat har vi pratat om en frågor och svar-sida. En idé är också att göra ett utskick till alla äldre orienterare, nu när Folkmyndigheten publicerat ytterligare rekommendationer, men det är inget vi har diskuterat ännu.

Ta hand om er!

Niklas Wrane, SOFT

Skribent: Monika Wikström
Epost: This is a mailto link

Länkar

EventorBanner150x35p


 

 
SKK_Emblem_Dark


SkolprojektetLoggahemsidan


Postadress:
Värmlands Orienteringsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress:
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764776
Fax: 0104764799
E-post: This is a mailto link

Se all info

Annons