In English
Hoppa till sidans innehåll

Särskilda råden gällande personer som är 70 år eller äldre utgår

27 OKT 2020 14:56
Fr o m 22/10 häver Folkhälsomyndigheten tidigare allmänna råd för personer som är 70 eller äldre. Numera gäller samma råd för äldre personer som för resten av befolkningen. SOFT uppdaterar sitt tillfälliga ramverk för tävlande så att det harmonierar.
  • Uppdaterad: 27 OKT 2020 14:56

Under den pågående coronapandemin har myndigheterna vid ett flertal tillfällen ändrat de råd och rekommendationer som finns på plats för att minska smittspridningen. Svenska Orienteringsförbundet justerar fortlöpande sina råd och rekommendationer så att de står i samklang med det övergripande regelverket.

Enligt de tidigare rekommendationerna från FHM skulle personer som är 70 år eller äldre, utöver de allmänna råden:

- Begränsa fysiska kontakter.
- Undvika att åka kollektivt och andra allmänna färdmedel.
- Undvika att handla i butiker som apotek och matvarubutiker eller vistas på andra platser där människor samlas.

Dessa särskilda råd hävs nu alltså.

Enligt FHM:s generaldirektör Johan Carlson har den psykiska ohälsan för gruppen som är 70 år eller äldre ökat under pandemin. Det, i kombination med att smittspridningen minskat under en längre tid, gör att man nu lättar på reglerna.

- Det är inte rimligt att riskgrupper ska bära ett så stort ansvar för hela befolkningen i det långa loppet. De fysiska och psykiska konsekvenserna riskerar att förvärras ju längre rekommendationerna kvarstår. Många känner sig isolerade och stigmatiserade, säger Carlson på en presskonferens.

Från och med den 22 oktober gäller samma råd för äldre personer som för resten av befolkningen – HÄR HITTAR DU FHM:s ALLMÄNA RÅD.

Följaktligen har Svenska Orienteringsförbundet uppdaterat sitt tillfälliga ramverk för tävlande, där det funnits särskilda rekommendationer gällande personer som är 70 år eller äldre. Därmed hävs de tidigare särskilda rekommendationerna: att personer som är 70 år eller äldre inte rekommenderas att delta på tävlingar samt att arrangörer inte ska ha klasser för personer som är 70 år eller äldre.

HÄR HITTAR DU SOFT:S TILLFÄLLIGA RAMVERK FÖR TÄVLANDE.


Epost: This is a mailto link

Länkar

EventorBanner150x35p


 

 
SKK_Emblem_Dark


SkolprojektetLoggahemsidan


Postadress:
Värmlands Orienteringsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress:
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764776
E-post: monika.wikstrom@ihva...

Se all info

Annons