In English
Hoppa till sidans innehåll

VOF's Riktlinjer inför höstens orienteringsarrangemang

26 JUN 2020 18:18
Värmlands Orienteringsförbunds Tävlingskommitté har efter kontakter med höstens tävlingsansvariga glädjande kunnat konstatera att de flesta planerade arrangemangen kommer att genomföras, dock under andra förhållanden än normalt.
  • Uppdaterad: 26 JUN 2020 18:18

Vi har tagit fram dessa riktlinjer och tips för att vi ska kunna genomföra Orienteringstävlingar på ett säkert sätt där vi prioriterar hygien och fysisk distansering. Vi har utgått från "Västmanlands OF riktlinjer för tävlingsarrangemang för hösten 2020”. Restriktioner och rekommendationer från myndigheter och SOFT utgör bas för alla arrangemang. På SOFT:s hemsida finns uppdaterad information och länkar till olika myndigheter. Det är viktigt att arrangörer håller sig uppdaterade, förändringar kan komma snabbt.

Riktlinjerna kan tillämpas på alla typer av individuella tävlingsarrangemang, klubb-, när-, distrikts- och nationella tävlingar. Riktlinjerna är baserade på att med hjälp av en väl genomtänkt och implementerad struktur för flöden av tävlande, strikt personligt ansvar och teknik, åstadkomma ett arrangemang med minimerade situationer för ”naturliga” samlingspunkter och där folksamlingar på mer än 50 personer undviks.

Principen bygger på att tävlingen indelas i startgrupper med ett maxantal tävlande per grupp. De tävlande anmäler sig i sin klass och till en startgrupp (via tjänst i Eventor). De tävlande åker till tävlingen i lagom tid för att hinna till start (ombytta hemifrån eller byter om vid bilen), går till start, genomför sitt lopp, stämplar ut och lämnar arena och tävlingsplats så fort som möjligt. Resultaten visas om möjligt som Liveresultat under tävlingsdagen och i Eventor när tävlingen är slut.

Formatet på arrangemanget kommer naturligtvis inte att vara detsamma som våra traditionella tävlingar där många, framför allt sociala funktioner, tas bort men där vi kan genomföra tävlingar med såväl tävlingsupplevelse som resultatlista.

 Här hittar du VOF's Riktlinjer för höstens arrangörer!

Tävlingsprogrammet 2020

Skribent: Monika Wikström
Epost: This is a mailto link

Länkar

EventorBanner150x35p


 

 
SKK_Emblem_Dark


SkolprojektetLoggahemsidan


Postadress:
Värmlands Orienteringsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress:
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0104764776
E-post: monika.wikstrom@ihva...

Se all info

Annons