In English
Hoppa till sidans innehåll

Martinsonscupen


Martinsonscupen är ett arrangemang för ungdomar upp till och med 16 års ålder. Den består av ca 10 deltävlingar, varav alla utom den avslutande Martinsons-Dubbeln ingår i distriktets normala tävlingsutbud (distrikts- och nationella tävlingar, samt DM). Avsikten med cupen är att stimulera unga nybörjare att prova på att tävla ("komma ut på tävlingar") och för mer vana ungdomar att delta i distriktets tävlingar.

Klassindelningen är den vanliga, dvs Inskolning, U1, U2 och åldersklasserna 10, 12, 14 och 16 för flickor och pojkar. Det går också att delta i Martinsons-Cupen genom att springa Öppna Motionsbanor. Martinsons-Cupen är både en individuell tävling och en klubbtävling.

Under flera år till och med 2016 har poängberäkningen varit densamma. För 2017 ändras poängberäkningen så att "resultatpoäng" endast ges till klasserna DH14 och DH16. Yngre klasser, Inskolning, U1 och U2 erhåller "deltagarpoäng".

Klubbtävlingen vinns som tidigare av den klubb/förening som gjort den största ökningen i poäng jämfört med de två föregående åren (2 x poäng för aktuellt år / summa poäng för de två föregående åren).

Uppdaterad: 06 MAR 2017 22:19 Skribent: Clas Fries
E-post: This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Västerbottens Orienteringsförbund
c/o Erik Johansson, Brännbackavägen 29
905 96 Umeå

Kontakt:
Tel: 0706014050
E-post: erik.johansson@inner...

Se all info