In English
Hoppa till sidans innehåll

Prova på, träna eller tävla


Du kan orientera på många sätt. I de flesta större tätorter finns en eller flera föreningar som du kan kontakta för att pröva på orientering, till exempel vid klubbträningar eller på en nybörjarkurs. Du kan också delta i motionsorienteringar där du springer (eller går) en orienteringsbana. Motionsorienteringar ordnas oftast på vardagkvällar och det finns banor med olika svårighetsgrader och längder. På lite större tävlingar, oftast på helger, kan du anmäla dig till en bana på plats. Bestäm dig på morgonen om det är bra väder och du har tid.

Information om motionsorienteringar och tävlingar finns i Eventor. Där kan du också föranmäla dig, men då måste du vara medlem i en förening. För att "hitta" motionsorienteringar i Eventor så kan du behöva "Inkludera närtävlingar" under fliken "Arrangemangstyp".

Ett enkelt och populärt sätt att orientera är köpa ett Naturpass där kartan är passet ut i naturen. Många orienteringsklubbar sätter ut kontroller i skogsområden som är utvalda för att ge dig fina naturupplevelser och lagom utmaningar. Kontrollerna sitter vanligtvis ute från maj till oktober och du kan besöka dem när som helst. Du kan gå, springa och ibland till och med cykla till kontrollerna. Länk till Naturpasset.

På vintern kan du åka skidorientering. Lokala tävlingar börjar oftast efter nyår när det finns tillräckligt med snö.

Svenska Orienteringsförbundet har en innehållsrik hemsida för dig som vill veta mer om vad orientering är och har lust att pröva på: http://www.orientering.se.

Uppdaterad: 06 MAR 2017 20:22 Skribent: Clas Fries
E-post: This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Västerbottens Orienteringsförbund
c/o Erik Johansson, Brännbackavägen 29
905 96 Umeå

Kontakt:
Tel: 0706014050
E-post: erik.johansson@inner...

Se all info