In English
Hoppa till sidans innehåll

VOFs årsmöte


Västerbottens OF:s stadgar följer SOFT:s normalstadgar för distriktsförbund. Där framgår att OF-årsmöte ska hållas senast den 14 mars och att föreningarna ska få inbjudan senast 2 månader innan mötet. Vid VOF:s årsmöte får varje förening företrädas av två ombud och varje röstberättigad förening har en röst. Röstlängden fastställs av SOFT i november och gäller från 1 januari till 31 december det följande året.

I stadgarna står att “ombud skall medföra behörighetshandling från den förening, som vederbörande representerar”. Praxis i Västerbotten är att den föreningsledare som är ordförande i sin förening inte behöver ha någon ”behörighetshandling” enligt ovan. Inte heller den som övriga mötesdeltagare betraktar som en naturlig representant för sin förening.

Motioner till årsmötet kan avges av föreningar och mailas till VOF:s officiella adress o/e ordförande senast fyra veckor innan mötet.

Vid VOF:s årsmöte presenteras verksamhetsberättelsen och bokslutet för föregående år, fastställs planering och budget för innevarande år samt väljs OF-ordförande och ledamöter till OF-styrelsen. Innan årmötet är det ofta mat eller fika samt endel information. Mötet brukar ta totalt 2–2,5 timmar.

Handlingar som berör årsmötet finns under respektive år, till vänster på hemsidan.

Uppdaterad: 24 FEB 2017 14:46 Skribent: Clas Fries
E-post: This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Västerbottens Orienteringsförbund
c/o Erik Johansson, Brännbackavägen 29
905 96 Umeå

Kontakt:
Tel: 0706014050
E-post: erik.johansson@inner...

Se all info