In English
Hoppa till sidans innehåll

Nydaningar i aktivverksamheten

04 FEB 2020 17:21
Under hösten och vintern har det pågått diskussioner om förbundets aktivverksamhet och inför 2020 sker en del förändringar. Exempelvis byter USM-Truppen namn till Västgötatruppen, Aktiv 13-14 blir Ungdom 13-16 och VOJS läggs på is tillsvidare.
  • Skapad: 04 FEB 2020 17:21

Namnbytet på USM-truppen till Västgötatruppen har gjorts för att göra det än mer tydligt att fokus ligger på gemenskap, glädje och samhörighet för orienterarna i distriktet och att Västgötatruppen är för ALLA oavsett resultatambitioner.
Det ska vara kul att vara gul, för alla, med alla!

Det har också gjorts justeringar i avbokningsreglerna som gör det möjligt att haka på truppen under upptakten för att sedan inom 30 dagar besluta sig för om man vill vara med eller ej.

Även  Aktiv 13.14 har bytt namn och den verksamheten går nu under Ungdom 13-16. Detta för att tydliggöra och synliggöra all den verksamhet som VOF erbjuder till ungdomar även utanför Västgötatruppen. Det har också varit viktigt att tydliggöra att den här verksamheten också är för 15-16 åringar och inte bara 13-14 åringar.

VOJS, som står för Västergötlands orienterande juniorer och seniorer har inte riktigt lyft som verksamhetsdel och läggs därför på is tillsvidare. Men det kvarstår dock en del aktiviteter för juniorer vilka presenteras under Junior 17-20 på hemsidan. Det rör sig om träningsdagar, Götalandsmästerskap och Daladubbeln.
För juniorer och unga seniorer. har VOF naturligtvis även mycket verksamhet kopplat till ledarskap genom ex. O-Camp, Västgötatruppen, Konfaläger och Kretstränarskap.

Läs mer om verksamheten som planeras för respektive del via länkar nedan.

Västgötatruppen

Ungdom 13-16

Junior 17-20

Inbjudningar till träningsdagar, andra kommande aktiviteter och Västgötatruppen kommer inom kort (allt eftersom de blir aktuella). De publiceras på aktivsidan och sprids på hemsidan och i VOFs sociala medier.

Förutom justeringarna i upplägget för verksamheten har VOF också förtydligat rollen kring ledarskap i den verksamhet som bedrivs. För den som vill kika på information för VOF-ledare så återfinns den här.

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se

Plats för aktuella inbjudningar!

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Annons